SEKLI IH NOŽEVIMA I SKAKALI PO GLAVI: Prolaznica za Srpski telegraf otkriva detalje ZVERSTVA U NOVOM SADU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javnost ogorčena što tužilaštvo tereti nasilnike samo za nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda!

RepublikaFoto: printskrin/tviter
NEVIĐENA BRUTALNOST: Kamere snimile nasilnike

Novosadska policija je munjevito reagovala i uhapsila šestoricu mladića koji su u subotu uveče zverski pretukli trojicu momaka iz Žablja i Čuruga, ali je javnost ogorčena što je tužilaštvo to okarakterisalo kao nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda umesto kao pokušaj ubistva.

MUP nije dozvolio da se ponovi slučaj "Kontić", kada je zataškano brutalno prebijanje Miljana Mandića, pa su se nasilnici ekspresno našli iza rešetaka. Lisice na ruke u nedelju u Šidu stavljene su M. M. (20), V. S. (20), D. N. (21) i M. M. (21), dok su još dvojica nasilnika B. D. (21) i M. M. (21) uhvaćena juče u Šidu i Novom Sadu.

Foto: MUP Srbije
U Šidu uhapšena petorica, u Novom Sadu jedan od batinaša

Zverski linč desio se ispred jednog kafića u Ulici Laze Telečkog, a snimak koji su zabeležile sigurnosne kamere završio je i na društvenim mrežama. Mladić D. M. (24) prošao je s najtežim povredama.

- U jednom trenutku jedan od napadnutih je oboren na zemlju i nekoliko njih nastavlja da ga šutira. Odmah zatim drugog dečka jedan u beloj jakni udara pesnicama u glavu, podiže ga, a zatim baca na beton, ne mareći što je on verovatno pao na glavu. Mladić ostaje u nesvesti na zemlji, ali njegov napadač nastavlja da ga šutira u glavu, a onda se pojavljuje još nekoliko njih, koji to isto ponavljaju i gaze nesrećnog momka po glavi. Videli smo i jednog koji je guranjem nasilnika pokušavao da spreči dalje zlostavljanje dečka koji je ležao bez svesti - ispričala je za naš list jedna prolaznica koja nije smela da se suprotstavi siledžijama, ali je odmah zvala policiju.

Savetnik ministra Vulina: To je pokušaj ubistva

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina advokat Svetozar Vujačić ispričao je za naš list da je zgrožen incidentom iz Novog Sada i naglasio da će pravda verovatno ipak biti zadovoljena.

- To je samo početna policijska dijagnoza, ali ako je on bio na reanimaciji i ima ubodne rane, onda je to školski primer pokušaja ubistva, kakvo nasilničko ponašanje. Ono može biti i bez ikakvih telesnih povreda. Prema mom mišljenju, to je čist pokušaj ubistva, a verovatno će se u to delo i preinačiti čim se utvrde sve povrede i dobiju nalazi lekara. Smena vrha novosadske policije urodila je plodom i zato su i ovi nasilnici ekspresno pronađeni i uhapšeni. Sve je krenulo nabolje i dolaskom ministra Vulina, pa je sada na ulicama veća bezbednost jer su zločinci poput Darka Eleza, Veljka Belivuka i Mike Aleksića iza rešetaka - naglasio je Vujačić za Srpski telegraf.

Nakon toga iz kafića su istrčali radnici i pokušavali da pomognu povređenom momku dok nije došla Hitna pomoć. Oni su D. M. prevezli na odeljenje reanimacije u Klinički centar Vojvodine, nakon čega je zadržan na lečenju u teškom stanju, a lekari su naveli da je hemodinamski nestabilan i da ima rane nanete nožem u predelu grudnog koša i ramena, kao i povrede glave.

Dečaka tukli šipkom

Tokom vikenda u Novom Sadu desila se još jedna masovna tuča. Sedmorica maloletnika u nedelju su na Grbavici tukli rukama, nogama, kaišem i drškom šrafcigera dvojicu 18-godišnjaka iz Novog Sada i oduzeli im novac. Svi napadači su pronađeni i uhapšeni, kao i oružje koje su koristili.

Takođe, u subotu su u Novom Sadu uhapšena i trojica maloletnika jer su presreli dečaka (15), a onda ga udarali šipkom, nanevši mu lake telesne povrede.

Drugi pretučeni mladić prošao je s lakšim povredama, a treći Š. N. (21) takođe je u teškom stanju i ima ubodne rane po grudnom košu.

- M. M. (20), V. S. (20) i D. N. (21) osumnjičeni su za krivično delo nasilničko ponašanje, dok se M. M. (21) tereti za nanošenje teških telesnih povreda. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu - saopštio je MUP, dok za dvojicu uhapšenih u ponedeljak, B. D. (21) i M. M. (21), još uvek nije precizirano za koja dela se terete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading