PALMA: KAO ŠTO SRBIJA DRŽI STABILNOST NA BALKANU, TAKO EGIPAT DRŽI STABILNOST NA BLISKOM ISTOKU!

Autor: Republika.rs

Vesti

12.03.2021

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma razgovarao je, tokom zvanične posete Egiptu, sa guvernerom najveće i najpoznatije egipatske regije Giza, generalom Ahmetom Hafezom. Marković je rekao da je ovo bila, u političkom smislu, njegova najuspešnija poseta Egiptu do sada.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dragan Marković Palma u zvaničnoj poseti Egiptu

- Egipat je jedna od ekonomski najjačih država na Bliskom istoku. I kao što Srbija drži stabilnost na Balkanu, tako Egipat drži stabilnost na Bliskom istoku. Treba da pojačamo ekonomsku saradnju između Srbije i Egipta, jer bez ekonomije, bez fabrika i bez međunarodne saradnje nema dobre budućnosti. Prijateljstvo Srbije i Egipta ima svoju istoriju i simboliku, ali svaki naš razgovor mora da donese pozitivan izveštaj za bolji život građana Srbije i Egipta. Vi se nalazite na čelu regije koja ima 10 000 000 stanovnika, a Srbija ima 7 000 000 i onda Vam je jasno koliko je ovaj sastanak značajan za nas. Ja vam prenosim pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića zahvaljujući kome je Srbija stala na ekonomski zdrave noge - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u Gizi, u razgovoru sa guvernerom regije Giza generalnom Ahmetom  Hafezom.


- Ja volim Egipat i to pokazuje i činjenica da se u jedinom muzeju voštanih figura u jugozapadnoj Evropi, u Jagodini, nalaze voštane figure nekadašnjeg i sadašnjeg predsednika Egipta, Gamala Abdela Nasera i El Sisija - rekao je Marković i ocenio da bi trebalo povećati broj letova na relaciji Beograd – Kairo.

Marković je pozvao svog domaćina u Gizi da bude njegov gost u Hurgadi gde će od 11. do 17. aprila boraviti delegacija iz Srbije u kojoj će biti 100 lekara i zdravstvenih radnika iz cele Srbije. Marković je generala Hafeza pozvao da sa privrednom delegacijom poseti Srbiju. 

General Eneral Ahmet Hafez: Egipat je bezbedan

- Podržavam Vaše predloge da Srbija i Egipat pojačaju ekonomsku saradnju. Ono što je važno reći kao poruku srpskim i svim turistima da je Egipat bezbedna zemlja. Bezbednost turističkih destinacija u Egiptu, od kojih su najpoznatije upravo u regiji Gize, je  stoprocentna. Egipat doživljava svoj bezbednosni i ekonomski prosperitet - rekao je general Ahmet Hafez u razgovoru sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom.

Hafez je prhvatio Markovićev predlog da sa delegacijom privrednika poseti Srbiju kao i da bude gost srpskoj delegaciji prilikom posete Hurgadi. Giza je inače egipatska regija u kojoj se nalazi grobni kompleks egipatskih kraljeva i hramova, koji se sastoji od Velike sfinge, velikih piramida, brojnih drugh priramida i hramova, kao i najstariji obelisk na svetu.

U srpskoj delegaciji bili su i narodni poslanik Života Starčević, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading