DRAGAN MARKOVIĆ PALMA U ZVANIČNOJ POSETI EGIPTU! Sa zamenicom ministra turizma ove afričke države ugovorena razmena studenata!

Autor: Republika

Vesti

11.03.2021

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma sa svojom delegacijom je u zvaničnoj poseti Egiptu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Danas je u egipatskoj prestonici Kairu, u Ministarstvu turizma Egipta imao sastanak sa zamenicom ministra turizma gospođom Gadom Halabi. Marković i Halabi su razgovarali o razvoju turizma u dve države, naročito u uslovima kada je čitav svet zahvatila pandemija COVID 19.

Marković je istakao da je u ovom trenutku Egipat jedna od retkih država koja je otvorila svoje granice za strane turiste, uz obavezan PCR test, što je prihvatljiv uslov za naše građane. 

- Važno je povećati i broj egipatskih turista koji dolaze u Srbiju, jer Srbija nudi mnogo lepih i interesantnih turističkih sadržaja.  Osim Beograda, Srbija ima jako puno banja, prelepe planine, živopisnu prirodu, bogate i značajne kulturno - istorijske lokalitete, odličnu hranu. Na taj način bi obe države imale značajnu korist od saradnje - naglasio je Palma tokom sastanka.

 Gospođa Halabi je predložila da se započne za razmenom studenata i da je to odličan način da se jačaju veze između dve države.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Ministarka Halabi je izjavila da je ideja gospodina Markovića da dovede 100 najboljih lekara specijalista u Hurgadu od 11. do 17, aprila briljantna ideja i da će lično dočekati tu delegaciju.

Marković se složio sa predlogom da se započne sa razmenom studenata jer je arapski jezik deficitaran, naročito u Srbiji koja želi da razvija dobre ekonomske odnose sa afričko - arapskim zemljama, posebno sa Egiptom kao najznačajnijom zemljom Bliskog istoka.

Palma je gospođi Halabi preneo pozdrav predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Palma sa delagacijom obišao i egipatski Parlament

Dragan Marković Palma sa delegacijom je danas obišao i egipatski Parlament, gde ih je primila grupa egipatskih poslanika. Razgovaralo o inteziviranju saradnje dve Skupštine.

Marković je istakao dobru praksu u Skupštini Republike Srbije da svakog utorka i četvrtka poslanici postavljaju pitanja Vladi. 

- Svakog poslednjeg četvrtka u mesecu svi članovi Vlade prisustvuju sednici i direktno odgovaraju na pitanja poslanika, te da mi kao poslanici možemo pokrenuti na taj način i važna pitanja vezana za jačanje saradnje dve države u Parlamentu i pred našim Vladama - naglasio je Dragan Marković Palma.

Prenoseći im pozdrave predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića, Marković je pozvao egipatske poslanike da posete Srbiju i zamolio ih da "izvše pritisak" na Vladu te države da ukine PCR test za one koji su se vakcinisali dva puta.

- Srbija danas prednjači u razvoju, i po stopi rasta BDPa je među prvim državama u Evropi. Srbija je danas ekonomski stabilna država što se moglo videti naročito i vremenu pandemije COVID 19, jer je pružila veliku novčanu pomoć kako privredi tako i svim kategorijama stanovništva od radnika i lekara do penzionera. Druga je u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika a prva u Evropi po broju ljudi koji su revakcinisani na milion stanovnika - objasnio je Palma egipatskim poslanicima.

U delegaciji su pored Dragana Markovića Palme i narodni poslanik Života Starčević, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i ambasador Republike Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading