MALI OLIVER PAL GAJODI PRIMIO NAJSKUPLJI LEK NA SVETU U BUDIMPEŠTI! Sve proteklo bez komplikacija!

Autor: Republika

Vesti

11.03.2021

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oliver Pal Gajodi, jednogodišnji dečak iz Bajmoka, primio je gensku terapiju i skupoceni lek "Zolgensma" - objavila je srećnu vest dečja bolnica Betešda u Budimpešti.

RepublikaFoto: facebook.com/za.oliverov.zivot
Mali Oliver

Posle višemesečne akcije da se porodici pomogne da sakupe novac za gensku terapiju koja zaustavlja smrtonosnu spinalnu mišićnu atrofiju tipa 1 (SMA 1), mali Oliver je 18. januar primljen u bolnicu u Mađarskoj.

Timea Gajodi, dečakova majka se oglasila na društvenim mrežama i napisala da je "sve proteklo bez komplikacija, Oliver se oseća dobro i konačno mogu da slave".

Velike nade i sve oči uprte su u dečaka zvezdanih očiju koji je poput džentlmena prethodne godine sve devojčice koje boluju od iste bolesti propustio i davao im prednost u svemu što su dobri i humani ljudi organizovali da bi novac za najskuplji lek na svetu koji košta dva miliona evra, bio sakupljen.

Bolest sa kojom se Oliver suočava od rođenja vezala ga je za bolnički krevet i malenom dečaku su čak za vreme najgoreg perioda pandemije, zbog čega roditelji nisu mogli da budu uz njega, lekari i medicinske sestre, bili sve.

Na sreću, ubrzo mu se u bolnici u Novom Sadu pridružila majka, a putem interneta cela Srbija je pratila njegovo stanje i bila uz njega. Od kada je u Budimpešti njegovo stanje se čak i popravilo.

Pred Oliverom su meseci rada i dalje borbe. Svi veruju da će uz pomoć roditelja nadokandi propuštene dane i započeti detinjstvo kakvo zaslužuju sva deca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading