SRBIJA JE JOŠ JEDNOM USPELA! Sakupljen novac za lečenje malog Olivera!

Autor: Mediji, Republika

Lifestyle

02.01.2021

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Anike, Sofije, Minje i Lane, i maleni Oli će moći da ode na najvažnije putovanje, po lek koji se uzima jednom u životu

RepublikaFoto: Printscreen

Maleni Oliver Pal Gajodi (1), koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, uspeo je u svojoj najvažnijoj životnoj bitki - prikupljen je novac za lek koji se uzima jednom u životu i posle koga će dečačić moći da živi sasvim normalno.

- Po našem proračunu, skupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke. Važno je da znate da se višak od skupljenog novca koji je potreban za Zolgensmu, sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebni nakon genetske terapije - naveli su Olijevi roditelji na Fejsbuku.

Kako su dodali, o svemu će javnosti obavestiti detaljnije u ponedeljak.

Podsetimo, ovaj dečak zvezdanih očiju hrani se preko PEG sonde i kada je kilaža u pitanju sporije napreduje, trenutno ima oko šest i po kilograma. Zbog sekreta koji ima u plućima, dobija terapiju da ne bi došlo do upale.

 
Kako je ranije ispričala Oliverova mama, odavno su stupili u kontakt sa bolnicom u Budimpešti u kojoj će se Oliver lečiti. Ona napominje da će tri meseca posle primanja leka provesti u Mađarskoj, na terapiji i kontrolama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading