SEDAM DANA ZATVARANJA KAO ZA VIKEND MOŽE DA DA REZULTATE! Dr Kon bez okolišanja otkrio stav medicinskog dela Kriznog štaba

Autor: Republika

Vesti

08.03.2021

18:15

Epidemiolog Predrag Kon gostovao je na RTS-u gde je govorio o otkazivanju sednice Kriznog štaba i važnosti uloge Medicinskog dela.

Tanjug
Predrag Kon

- Što se tiče epidemiološke situacije, ona se nažalost pogoršava. Ni u kom slučaju nije stalo kao što smo se nadali. S druge strane, mi uobičajeno dobijamo termin kada će sednica Kriznog štaba biti dan ranije, danas nismo dobili taj termin i nemam informacije o tome. Istina je da je odložen Krizni štab, a zašto, ja trenutno nemam odgovor - rekao je Kon i dodao:

- Medicinski deo Kriznog štaba smatra da je minimum potrebno 7 dana ovakvog ponašanja kao što je bilo tokom vikenda. Jasno je da se to tako jednostavno ne može dobiti zbog politički-privrednog dela, onog dela koji razmišlja o tim posledicama sprečavanja kontakata.

On je istakao da Medicinski deo Kriznog štaba nije spreman na kompromis i da mu je nepojmljivo da neko smatra da treba izuzeti Medicinski deo iz Kriznog štaba i sistema odlučivanja u vezi sa merama protiv korona virusa.

ST/V. LUKIĆ
Krizni štab

- Šta je bolje? Da nas uopšte nema? Mislite da je to rešenje? Ima jedan ogroman problem, vreme prolazi, a ono je ovde značajan faktor. Ima još jedna činjenica koju izvlače neki i tvrde da je i dalje bilo oboljevanja i tamo gde su najrigoroznije mere. Ja moram da kažem da to baš i nije tako. Tamo gde su bile najrigoroznije mere, došlo je do pada obolelih - istakao je Kon.

- Ne vidim razloga da struka i medicinski deo bude na tapetu, a to se dešava svakog dana. Tužno je što sada o ovome pričamo i što sam u ovakvoj poziciji. Nijedan povod nismo dali da budemo napadani sa svih strana. I od poslanika u skupštini i opoziciji. Ja tvrdim da nije bilo razloga, ne samo da tvrdim nego imam i dokaze. Očekuje se da se sve reši zato što će pojedinac, da ne imenujem sebe, digne ruke od svega - objasnio je Kon.

Komentari (0)

Loading