PETAR KOČOVIĆ OTKRIO KADA ĆE PASTI BROJ NOVOZARAŽENIH: Srbija je u trećem, rekordnom talasu!

Autor:

Vesti

07.03.2021

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Petar Kočović kaže za TV Pink da se nalazimo u trećem talasu koronavirusa i da se uskoro može očekivati pad broja novozaraženih.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Petar Kočović

Srbija se trenutno nalazi u trećem talasu koronavirusa: prvi je trajao 82 dana, drugi je bio jači i trajao 110 dana, dok je treći talas u svakom smislu rekordan - zaraženo je najviše ljudi, preminulo je najviše pacijenata i trajao je najduže, čak 173 dana, objasnio je stručnjak za informacione tehnologije.

Ovaj talas nam, kaže, puni bolnice i ističe da je važno izbegavati kontakte kako bismo što pre izašli iz epidemije.

Kaže da je "đavo odneo šalu" 14. decembra, kada je uočen porast broja novoobolelih, a porast će se i dalje nastaviti. Kaže da za 5 dana možemo očekujemo da se vratimo na 1.300 zaraženih dnevno.

 

SRBIJA protiv SRBIJE, 6.3.2021

Posted by Petar Kocovic on Субота, 06. март 2021.

 

Kada je reč o vakcinaciji, Kočović kaže da je Srbija prvom dozom vakcinisala 14,81 odsto stanovništva, što je s jedne strane dobro, ali i malo. Broj zaraženih u poslednjih 30-ak dana je u stalnom porastu i jasno je da moramo da imamo znatno veći broj vakcinisanih.

- Moramo da vakcinišemo barem 50 odsto stanovništva kako bismo stekli kolektivni imunitet. Moramo da budemo oprezni posle prve vakcine, ali i posle druge - kaže Kočović.

Sa sticanjem kolektivnog imuniteta, može se smatrati da je epidemija okonača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sabahudin

07.03.2021 15:53

Doktor otkriva ... Pa šta je on pronalazač ?