Drecun: Ne da nećemo da razgovaramo, nego nećemo ni da RAZMIŠLJAMO o međusobnom priznanju!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.03.2021

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku treba "hiljadu puta ponoviti da nema napretka dok se ne formira Zajednica srpskih opština".

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

Drecun je za TV B92 rekao da Lajčak u vođenju dijaloga ne sme da dozvoli da Priština zloupotrebi pregovore, koji , kaže, nisu statusni, ne vode traženju međusobnog priznanja.

- Ne da nećemo da razgovaramo, nego nećemo ni da razmišljamo o međusobnom priznanju - istakao je on.

Naveo je da je geopolitička situacija takva da i oni koji mogu da ucenjuju Srbiju moraju da razmisle gde će to usmeriti zemlju.

- Nama su stavovi jasni, nema šta da nam dolazi Lajčak i govori ili donosi non-pejper. Pa non-pejper je napisao Bajden kada nam je poslao čestitku za Dan državnosti. Kada je rekao da nam čestita, a traži da priznamo Kosovo. Da li ćemo na to pristati? Pa nećemo - rekao je Drecun.

On je ukazao i da ne očekuje brz napredak ni pomak u dijalogu i to zbog Prištine, te poručuje optimizam Lajčaka nije opravdan.

Govoreći o suđenju za zločine OVK, Drecun je rekao da je značajno što je podignuta optužnica protiv vrha OVK, među kojima je i Hašim Tači.

- Tužilaštvo ima dosta dokaza, očekujem da će biti optužnica i protiv Ramuša Haradinaja - poručio je on.

Naveo je i da Priština planira da izdvoji 20 miliona evra kako bi odbranila vrh OVK, te da Srbija mora na to da odgovori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading