Gradonačelnik Severne Mitrovice o napadu na srpskog mladića: Zahtevam od tužilaštva da ovakvo ponašanje sankcioniše i zaštiti građane!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.02.2021

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević najoštrije je osudio sinoćni napad na grupu srpskih mladića, koji se oko 22.00 časa desio u blizini srednje tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” u Severnoj Mitrovici.

RepublikaFoto: Printskrin/youtube
Milan Radojević

Tom prilikom povređen je mladić srpske nacionalnosti kome su nanete povrede u predelu glave, zbog kojih je zbrinut u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u našem gradu, te pozivam sve građane na uzdržanost a predstavnike policije pozivam da pojačaju budnost i preventivno deluju, naveo je Radojević u saopštenju.

- Koristim priliku da se zahvalim policijskim službenicima na brzoj akciji prilikom koje je priveden napadač albanske nacionalnost, ali zahtevam od tužilaštva da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti i ovakvo ponašanje sankcioniše, a građane zaštiti - kazao je Radojević.

On je pozvao predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj, jasno definisannapad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe, ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading