ČANAK ISPRIČAO KAKO JE PATRIJARH PORFIRIJE LEČIO NARKOMANE U KOVILJU! Davao im je ovo, pa nisu mogli da NAĐU VENU!

Autor: Republika

Vesti

23.02.2021

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider LSV Nenad Čanak jutros se u jutarnjem programu TV Pink pohvalno izrazio o novopostavljenom patrijatrhu SPC Porfiriju, za koga je rekao da mu je prijatelj već dugi niz godina.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nenad Čanak

Nenad Čanak se, pričajući o patrijarhu Porfiriju, između ostalog dotakao i perioda dok je on bio iguman u manastiru Kovilj gde je osnovao terapijsku zajednicu za lečenje bolesti zavisnosti "Zemlja živih" zavisnosti.

Statistika kaže da je kroz tu zajednicu prošlo oko 4.000 štićenika.

Čanak se, naime, prisetio jedne anegdote iz tog vremena i to, kako se šalio sa sadašnjim patrijarhom o metodama kojima leči zavisnike u manastiru.

- Uuuu, oni su tamo pravili odličnu rakiju, kajsijevaču, orahovaču... Ja sam tada zezeo Porfirija da im on zapravo da prave rakiju, a onda se oni toliko napiju da iglom ne mogu venu da pogode... I otud "skidanje" bez problema - rekao je Čanak, pa dodao:

- Šalu na stranu, stručnjaci kažu da ne možeš da se lišiš jednog poroka bez da se to ne neiskompenzuje drugim. E, to je Porfirije uspevao sa zavisnicima koji se lečili u Kovilju. Dakle, nisu iz jednog poroka uletali u drugi. Oni su drogu kompezovali verom i u tome i jeste značaj vere - rekao je Čanak.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading