PROCURILA DEPEŠA AMERIČKOG AMBASADORA U PRIŠTINI: Situacija na Kosovu je pred pucanjem

Autor: Republika

Vesti

22.02.2021

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip Kosnet žalio se Stejt departmentu i tražio pomoć u dokumentu do kog je došla novinarka "Politika", a zatim ga preko Tvitera podelila sa celim svetom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kosnet je ambasador na Kosovu od 2018. 

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet upozorio je svoje šefove u Stejt departmentu da je situacija u južnoj srpskoj pokrajini "pred pucanjem" i da je neophodna hitna reakcija administracije. 

To je obelodanjeno depešom do koje je došla novinarka "Politika" Nahal Tusi i podelila je sa svetskom javnošću preko svog naloga na Tviteru, otkrivši još i to da je ambasador Kosnet posebno zabrinut zbog pandemije koronavirusa i lošeg tempa vakcinacije protiv tog opakog virusa.     

Foto: prinskirintviter/nahaltoosi
Novinarka "Politika" je detalje depeše objavila na svom Tviteru   

Tusijeva je navela i da je za ambasadora Kosneta, mnogo pre pandemije kovida-19, teška situacija na Kosovu i Metohiji bila i, kako je naveo u depeši, zbog loše infrastrukture, nepodnošljivog zagađenja, prekovremenog rada, ali i agresivnih pasa lutalica. 

Sve to dovodi i do loših međuljudskih odnosa među zaposlenima u ambasadi - stoji u depeši, kao i kritika na račun Stejt departmenta da je, kada je u pitanju vakcinacija, prednost dana osoblju u Vašingtonu. 

- To je teško prihvatiti - piše ambasador.

Upitan za komentar u vezi sa celom pričom, portparol Stejt departmenta je za jednu kablovsku televiziju izrazio saosećanje, ali takođe rekao da je odeljenje usmerilo skoro 80 ​​odsto zaliha vakcina na mesta na terenu koristeći model distribucije prema kome planeri saobraćaja organizuju rute kao niz krakova, koji povezuju udaljene tačke sa centralnim čvorištem.

Takođe, on je dodao da, kada je reč o vakcinama, namerava je da ih ponude za 100 odsto osoblja odeljenja, onoliko brzo koliko to dozvoljava isporuka vakcina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading