BUKNULO NOVO KORONA ŽARIŠTE: Ovaj grad u Srbiji je pred uvođenjem vanredne situacije!

Autor: Republika

Vesti

20.02.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među obolelima ne najviše dece, a pretpostavlja se da su se zarazila na zimovanjima i mini odmorima

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Za poslednjih sedam dana u opštini Arilje potvrđena su 142 pozitivna testa na korona virus, a samo juče taj broj je bio 43. Nakon što je naglo skočio broj zaraženih zasedao je Štab za vanredne situacije, a ova opština je na korak od uvođenja vanredne situacije.

Veliku većinu novoinficiranih čine deca do 15 godina, kao i njihovi roditelji. Značajnijih kršenja epidemioloških mera i okupljanja u našoj opštini nije bilo, pa se pretpostavlja da su se zarazili na zimovanjima i mini odmorima, i zato je došlo do širenja korona virusa - izjavio je za RINU, Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

On ističe da će se sa odlukom o uvođenju vanredne situacije, sačekati do ponedeljka kada će se ponovo sastati Štab za vanredne situacije.

- Pošto su zaraženi mahom mlađi ljudi, učenici osnovnih škola, svi oni imaju izuzetno lake kliničke slike sa blagim simptomima. Pratićemo pomno situaciju i rast broja zaraženih. Ukoliko se to nastavi biće uvedena vanredna situacija. Ono što dodatno otežava stanje jeste činjenica da su mnogi razredi potpuno desetkovani i zbog velikog broja zaraženih mnogo đaka nije u mogućnosti da prati nastavu - rekao je Maslar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading