STEFANOVIĆ O NOVIM NAPADIMA DRAGANA ĐILASA: Šizofreno je da optužuje EU dok traži od nje da bude posrednik u dijalogu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.02.2021

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član predsedništva SNS Nebojša Stefanović poručio je da ne treba zaboraviti da je Dragan Ðilas, koji danas kritikuje podršku Evropske unije i Amerike predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, isti onaj Ðilas koji je u Evropskom parlamentu zahtevao da se obrati pažnja jer je za vreme Vučićeve vlasti u Srbiji porasla podrška Rusiji.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Nebojša Stefanović

Stefanović je naveo da se Ðilas nije libio da kritikuje Srbiju ni po zapadnim ambasadama, još manje u Briselu, pokušavajući da se dodvori, a uveren da će ga neke podrške i glasovi van Srbije vratiti na vlast.

- Od (Ðilasovih) tvrdnji da Vučić širi maligne uticaje Kine i povećava podršku Rusiji u ovom delu Evrope, dođosmo do današnjih da ga na vlasti devet godina drže Zapadna Evropa i Amerika. I sve ih je Vučić iz jedne Srbije korumpirao i Makrona i Merkel i sve redom u Evropi i u SAD i svi oni ne daju Draganu Ðilasu da osvoji vlast - naveo je Stefanović.


Istovremeno je ocenio da je "potpuno šizofreno" da Ðilas od iste te EU koju optužuje da drži Vučića na vlasti i da je korumpirana, traži u isto vreme da bude posrednik u dijalogu.

Ðilas, kako je dodao, zapravo nikako ne može da shvati da je volja naroda Srbije glavni saveznik Aleksandra Vučića i to celih devet godina.

- Naroda koji ne zaboravlja, ma koliko se Ðilas trudio kako je zajedno sa Tadićem, Jeremićem, Dinkićem, Ðorđevićem i ostalima temeljno upropastio Srbiju. Ostala je sa 26 odsto nezaposlenih, rasprodatih i pozatvaranih fabrika, razorene privrede, minimalcem od 159 evra i najnižom stopom rasta - tvrdi Stefanović.

U isto vreme se , kako dodaje, Ðilas transformisao u jednog od najbogatijih ljudi u ovom delu Evrope sa milionima evra na računima svojih firmi.

- Očigledno je da Dragan Ðilas ne može da podnese podršku naroda u Srbiji koju uživa Aleksandar Vučić i još manje ugled Srbije u svetu, i na Istoku i Zapadu. Jasno je i zašto mu smeta jaka i uvažena Srbija, jer ne mogu ponovo da je pljačkaju i rasprodaju raznorazni tajkuni - naveo je član predsedništva SNS.

Dragan Ðilas u izjavi za "Danas" optužio je Zapadnu Evropu i Amerika da već devet godina direktno daju podršku Aleksandru Vučiću u projektu uvodenja, kako je rekao "neofašistickog sistema u Srbiju".

Ðilas je uz to dodao da svaka poseta Vučića francuskom predsedniku, svaki Skajp razgovor sa nemačkom kancelarkom ili slikanje sa doskorašnjim predsednikom SAD Donaldom Trampom košta Srbiju stotine miliona ili milijardi evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Jana

02.02.2021 12:40

Đilas ne može da se pomiri da je samo ružna i teška prošlost.

Sale

03.02.2021 07:32

@Jana - Ovo si odlično rekla!

Dejo

02.02.2021 12:49

Đilasu smeta veliki uspeh koji naša zemlja postiže iz dana u dan naša zemlja postiže velike rezultate kako na polju ekonomije tako i na polju diplomatije. I svakog boli veliki uspeh koji postižemo. Zahvalan sam Vučiću na svemu što je uradio za našu zemlju.

Bane

02.02.2021 12:55

Suludi napadi i teorije.. Ovo je stvarno zadnji stadijum šizofrenije..