BRNABIĆ: "Priznanje Kosova nikad nije bio uslov za ulazak u EU"!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.02.2021

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objasnila!

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić

Ana Brnabić izjavila je danas da nikada nije bila na stolu ponuda za brži ulazak Srbije u EU uz uslov da prizna nezavisnost Kosova i istakla da Srbija nije srećna zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa Izraela i Kosova.

Odgovorajući na pitanje TV Prva ona je rekla da takav ponuda nikada nije bila na stolu "da ona zna".


-Evropa zna da predsednik Aleksandar Vučić, ni Vlada čija je okosnica SNS, ne bi prihvatili takvu ponudu ''ili ovo ili ono-, rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala i da rešenje pitanja KiM nije vremenski oročeno na 2021. godinu.

-Nikada nisam čula da očekuju rešenje 2021. godine. Svakako da Evropa očekuje sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine pre pristupanja Srbije Evropskoj uniji-, rekla je ona.

 


Dodala je da će se tek videti detalji šta bi mogao da znači takav sporazum o normalizaciji.

-Evropska unija ne želi je da uvozi nove probleme, u tom smislu je taj sporazum. Mislim da Evropa ne može prejudicirati rešenje zato što je statusno neutralna, a pet članica EU ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova-, rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla da Srbija nije srećna zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa između tzv. Kosova i Izraela, i podsetila da nije bila želja naše zemlje da se to nađe u Vašingtonskom sporazumu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading