Praunuk vojvode Putnika podržao vraćanje obaveznog vojnog roka!

Autor: Republika

Vesti

30.01.2021

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je telefonom sa praunukom vojvode Radomira Putnika Zoranom Ivkovićem koji je pružio podršku ideji vraćanja obaveznog služenja vojnog roka.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Stefanović i Ivković

Ivković je naveo da smatra da je to odlično životno iskustvo za svakog mladog čoveka, jer mladi imaju priliku da steknu veštine i nauče stvari koje će im biti izuzetno korisne i u daljim karijerama i životu. Praunuk čuvenog vojskovođe rekao je da mu je izuzetno drago što ministar Stefanović podržava tu ideju i da bi, po njegovom mišljenju, najbolje bilo da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Ministar odbrane zahvalio se Ivkoviću na podršci i naglasio da posebno ceni što ona dolazi od potomka jednog od najvećih imena istorije naše zemlje. On je ponovio u razgovoru da se lično zalaže za vraćanje obaveznog vojnog roka i da smatra da je to važno pitanje za bezbednost Srbije i njenu budućnost, ali i da tek predstoji široka i temeljna rasprava u našoj zemlji, nakon koje će biti doneta odluka.

 
Ovom prilikom Stefanović se zahvalio Ivkoviću još jednom i što je darovao zaostavštinu njegovog slavnog pretka Vojnom muzeju i istakao da je to najbolji način da se sačuva sećanje na vojvodu Putnika  i da pokolenja ne zaborave njegove podvige. Ivković se složio sa Stefanovićem, ističući da to nije samo njegova, već zaostavština celog srpskog roda.
 
Praunuk Radomira Putnika, inače elektroinženjer u penziji, od 1964. godine živi u Nemačkoj, ali svake godine posećuje rodnu Srbiju, u čemu ga je trenutno omela pandemija korona virusa.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading