UVODI SE REDOVNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA U SRBIJI? Evo šta je o tome rekao ministar odbrane!

Autor: Republika

Vesti

05.01.2021

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova tema je pokrenula buru u javnosti!

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Foto: Ilustracija

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović istakao je danas da je tema redovnog služenja vojnog roka važna za našu zemlju i da je namera države da se o njoj raspravlja zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i da, naravno, građani Srbije daju svoje mišljenje.

- Vojska je garant stabilnosti i sigurnosti naše zemlje i što je Vojska Srbije jača, to je jača i Srbija. Mi hoćemo da pokažemo apsolutno poštovanje prema našim vojnicima, podoficirima i oficirima, prema njihovom danonoćnom angažovanju na čuvanju naše zemlje i njenog neba. Hoćemo da pokažemo i koliko cenimo njihovu profesiju i koliko ih naš narod podržava - poručio je ministar odbrane.

 
On je istakao da baš zato i predsednik Vučić i Vlada i Ministarstvo čine sve kako bi vojnik bio i dobro opremljen i plaćen i osetio da ima podršku svoje države.
 
- Redovno služenje vojnog roka podiglo je dosta bure u javnosti i dosta ljudi polemiše o tome, ali mi smatramo da treba da se povede stručna rasprava. Lično podržavam ovu ideju, jer smatram da će na takav način i naša vojska biti jača i efikasnija. Tu je važno razdvojiti profesionalne vojnike, čiji broj ne da se neće smanjivati već naprotiv nameravamo da ga povećamo, i redovno služenje vojnog roka, gde će mladi imati priliku da na ovaj način svojoj otadžbini pruže podršku i pokažu da mogu da budu njeni vojnici. Time radimo aktivno na stvaranju rezervnog sastava - rekao je Stefanović.  
RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Nebojša Stefanović

On je podsetio da se rezervni sastav može stvoriti samo iz redovnog služenja vojnog roka i da je to ono što nam nedostaje u prethodnih deset godina.

 
- Ono što jeste važno da takva odluka nije doneta, jer mi hoćemo da o tome raspravljamo zrelo i ozbiljno u stručnim krugovima i hoćemo da o tome i građani Srbije kroz Narodnu skupštinu daju svoje mišljenje - rekao je Stefanović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading