SRBIJA BOLJA OD NEMAČKE I AMERIKE: Objavljena svetska lista uspešnosti borbe protiv korone

Autor: Republika

Vesti

28.01.2021

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta će sad reći hejteri?!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Po stopi uspešnosti borbe protiv koronavirusa Srbija je bolja i od daleko bogatijih zemalja sveta, pokazuju podaci uglednog Lovi insitituta iz Sidneja! Maloj i daleko siromašnijoj Srbiji u leđa gledaju evropski i svetski ekonomski džinovi poput Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke i Španije.

Srbija je na ovoj listi bolje rangirana i od Italije i Velike Britanije, kao i od Holandije i Rusije, a iza nas su i Francuska i Belgija.

RepublikaFoto: printscreen
Srbija se bolje borila sa pandemijom od daleko bogatijih zemalja poput Nemačke

Kada je reč o našim najbližim susedima, Srbija je bolje rangirana od Hrvatske.

Pri tom, treba imati u vidu da Srbija još uvek nije član Evropske unije, pa tako nije mogla da računa na pomoć iz evropskig fondova, na koju su mogle da računaju neke zemlje.

Da se Srbija odlično nosila sa pošašću koronavirusa pred kojom su i svedoče i zaključak iz istaživanja prestižnog australijskog Insituta, u kome se između ostalog konstatuje da su države sa sposobnim institucijama "uglavnom imale komparativnu prednost u nošenju s globalnom krizom poput pandemije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading