(VIDEO) BEZ OVIH ELEMENATA NEMA ZDRAVLJA! Doktor Nestorović objasnio šta je neophodno za IMUNI SISTEM!

Autor: Republika

Vesti

28.12.2020

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svom prvom video snimku koji je objavio na Jutjubu, profesor Branimir Nestostorović govorio je o imunom sistemu i elementnima neophodnim za njegovo normalno funkcionisanje.

Foto: youtube.com/Moje Dobro
Branimir Nestorović

Na samom početku doktor Nestorović razbio je od široko rasprostranjenih zabluda o imunom sistemu.

- Prvo, ne možemo da pojačamo imuno sistem. Mi nemamo takozvane imuno-stimulatore. Ali nije ni pametno pojačavati imuni sistem. Jer kada se imuni sistem stimuliše, on može da reaguje na neke neuobičajene načine, tj. mogu da se jave neke bolesti. Organizmu treba ponuditi ono što mu je neophodno i što mu treba, a čega mi nemamo dovoljno u svojoj ishrani - objasnio je Nestorović.

Prema njegovim rečima, kada se govori o imunom sistemu, često se zaboravlja jedan od najbitnijih elemenata.

- A to je jod. Taj takozvani tihi deficit jod je jedna od najčešće rasprostranjenih poremećaja u svetu. Jod je bio široko korišćen za sve i svašta, a onda je odjednom izgubio na popularnosti. Sredinom prošlog veka, dvojica eminentnih američkih naučnika objavili su da oni koji uzimaju jod u stvari dovode do suzbijanja rada štitne žlezde. I onda je jod pao zaborav. Mi znamo da je to pogrešno - istakao je Nestorović.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

Kako je objasnio, kada pogledate kartu dugovečnosti, može se primetiti da najduže žive ljudi koji stanuju pored mora.

- Najbolji primer su Japanci. Japanci jedu vrlo velike količine algi iz mora i imaju jako veliki unos joda u ishrani. Ne bi se reklo da im to škodi, naprotiv, Japanci spadaju u nacije koje imaju najduži životni vek - dodao je Nestorović.

Šta je profesor govorio o drugim elementima neophodnim za funkcionisanjem imunog sistema - selenu, cinku - možete pogledati u video snimku.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading