ZAČARANI KRUG UTICAJNIH PROFESORA GLUME: Uhodana šema seks-manijaka i njegove žene!

Autor: Biljana BOJIĆ

Vesti

27.01.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uticajni profesor glume Miroslav Mika Aleksić, uhapšen zbog optužbi za silovanje i seksualno napastvovanje, i njegova supruga Biljana Mašić izgradili su izgleda začarani krug za svoje učenike.

RepublikaFoto: pozoristancepuz.com
Biljana Mašić

Sumnja se, naime, da je bračni par razradio šemu "držanja dece u šaci" - njihove selekcije i upravljanja obrazovanjem pošto su mnogi Aleksićevi đaci posle škole glume "Stvar srca", koju je držao s Biljanom, upisivali Fakultet dramskih umetnosti (FDU), i to u njenoj klasi.

Ona je redovan profesor FDU i sa mužem suvlasnik te privatne škole glume, gde, takođe, predaje. Milena Radulović (25), glumica koja se prva odvažila da prijavi Aleksića za silovanje, i to dok je bila maloletna, studirala je na FDU, baš u klasi Mašićeve i diplomirala 2017, kao najbolja u generaciji, sa prosekom 9,46. Profesorka Mašić je, dakle, poznavala buduće studente. Na to ukazuje i fotografija objavljena u medijima, na kojoj je upravo ovaj bračni par sa Milenom Radulović i ostalim polaznicima iz njene generacije u toj školi.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Mika Aleksić

- Takva praksa jeste problematična. U svim ovim strašnim okolnostima naravno da se osnovano sumnja da su tokom godina rada sa velikom brojem dece izradili šemu, koja se zasniva na principu "kod Mike u školu, a kod Bilje na faks" - priča upućeni sagovornik Srpskog telegrafa.

To je vrsta korupcije, ucene. Pričaju: "Ko je u školi kod Mike, 90 odsto prolazi" - naveo je Ćustić i onda ukazao na opasnosti

ATAK NA DETE

Glumac Slobodan Ćustić potvrdio je da je "čuo priču da, kada supruga gospodina Aleksića prima u klasu, te godine isključivo, dakle 90 odsto studenata, bude primljeno iz škole Mike Aleksića".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Slobodan Ćustić

- Ja to ne znam, ali se to može vrlo i jasno proveriti. Ukoliko je to tačno, onda je to vrsta strahovite diskriminacije. U jednu ruku. U drugu ruku, slobodna volja profesora da odabere koga će on učiti. Ali to je jedna vrsta korupcije, ucene. Pričaju: "Ko je u školi kod Mike, 90 odsto prolazi" - naveo je Ćustić i onda ukazao na opasnosti:

Do 15 godina robije

  • Aleksić je priveden 16. januara
  • Prijavile su ga glumice Milena Radulović (26) i Iva Ilinčić (24) i još četiri devojke za silovanje ili seksualno uznemiravanje
  • Na teret mu se stavlja 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji
  • Za ova krivična dela za mu preti od pet do 15 godina zatvora
  • Njegova najmlađa žrtva imala je samo 10 godina

- I kad dođe neko dete tu, iz čistih namera, hoće da se bavi umetnošću, dođe Mika, Laza, Pera i kaže: "Vidim da si veoma talentovana, ajde samo da vidim koliko si slobodna". I onda krene atak na to dete koje je zapamtilo samo onu informaciju - da će biti primljena ukoliko prođe školu Mike Aleksića. I onda će to dete da uradi skoro sve.

Spasić: Ovo se mora istražiti, mora da odgovara dekan FDU i rektorka BU

Generalni sekretar Saveta za monitoring i borbu protiv korupcije "Transparentnost" Mario Spasić kaže za Srpski telegraf da postoje za sada neistražene informacije da su Mika Aleksić i njegova supruga bili uvezani, odnosno da je on pripremao kandidate za FDU, a da je njegova supruga bila zadužena da tamo budu primljeni:

Mika zlostavljao i pre 13 godina

Protiv Aleksića svedočiće još jedna žena (46) koja se javila policiji pošto je i sama bila njegova žrtva, ali pre 13 godina, zbog čega se njen slučaj vodi kao zastareo. Bila je, naime, seksualno zlostavljana pre 2008. i zato neće podneti krivičnu prijavu protiv Aleksića, ali će svedočiti u sudskom postupku i podržati šest devojaka koje su to učinile.

- Ako se ispostavi da je ovo tačno, to će značiti da ovde ima i organizovanog kriminala jer je Mika Aleksić debelo naplaćivao pripremu kandidata za FDU, koje je onda tamo čekala njegova supruga. Ovo se mora istražiti do detalja, a mora da odgovara i dekan FDU, koji je ovo tolerisao godinama. Rektorka BU Ivanka Popović mora da se ogradi od ovakve vrste kriminala, a verujem da su za ovakvu kriminalnu šemu mnogi znali, ali si kukavički, glasno ćutali.

Katanac na školu glume

Biljana Mašić saopštila je juče da škola glume "Stvar srca" neće raditi do daljeg. O tome je obavestila i roditelje polaznika u ponedeljak na sastanku, koji je trajao oko desetak minuta.

UČENICA, PA SUPRUGA

Inače, Biljana je, takođe, prošla školu glume kod Mike. U 16. godini je krenula u dramski studio pri Radio Beogradu, koji je tad počeo da vodi upravo Aleksić. FDU je upisala dve godine kasnije, 1983. Par su, bar zvanično, postali tokom njenih studija. Između njih je 13 godina razlike - on je rođen 1952, a ona 1965.

Srpski telegraf pokušao je da dobije komentar od FDU i Biljane Mašić, ali do zaključenja ovog broja njihove odgovore nismo dobili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading