HOROR! Lekar napao komatizovanog pacijenta! NEZAPAMĆENO!

Autor: Republika

Svet

26.01.2021

18:02

Strašno!

printskrin/youtube

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje UKC Republike Srpske, dr Darka Golića, zbog polnog uznemiravanja pacijenta, piše Kurir.

Prema optužnici, Golić jе zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje dece, koji nakon saobraćajne nesreće ležao u UKC RS i određeno vreme bio u komi iz koje se probudio. Prema nezvaničnim informacijama, DNK optuženog Golića pronađen je na pacijentu, njegovoj posteljini, naočarima i na pelanama za odrasle.

Zlostavljanje se odigralo 19. januara prošle godine u periodu od 19 do 22 časa, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta po licu.

Prema dokumentima iz istrage, Golić se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u šok-sobi" UKC RS. Pacijent je pre toga danima bio u komi nakon saobraćajne nesreće.

Nakon što se probudio nije mogao da se brani jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se sprečilo samopovređivanje.

 
Svedoci su opisali da je pacijent u prisustvu Golića bio vidno uznemiren i preplašen, i da mu je tokom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je, iako teško govori, policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastvovao dr Golić.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading