Šta hoće EU I SAD? Da li njihov Haradinaj sprema rat na Balkanu?

Autor:

Vesti

19.01.2021

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za predsednika Kosova i lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj dva puta je u 24 sata najavio referendum o ujedinjenju sa Albanijom a da niko iz Evropske unije, SAD i međunarodne zajednice nije reagovao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dok su neki Srbi bili u haškom kazamatu jer su zastupali ideju o Velikoj Srbiji, a naša zemlja zbog toga trpela sve moguće međunarodne sankcije i satanizovana godinama kao glavni agresori na ex Ju prostoru, Kosvskim liderima zbog iste ideje ne stižu čak ni verbalne packe.

Očigledno licemerna politika dela međunarodne zajednice se vodi latinskom izrekom "što je dozvoljeno jupiteru, nije volu".

Nije teško zaključiti da, oni koji sebi daju za pravo da sprovode međunarodnu pravdu, da odlučuju o sudbini ljudi na ovim prostorima, koga smatraju jupiterom a koga volom.

I ako se zna da njihov jupiter ne krši međunarodno pravo samo na rečima već da ga je kršio i tokom ratova krajem devedesetih godina čineći ratne zločine.

Oni mogu da uvode rasističke takse, da ne sprovode sporazume potpisane u Briselu, Vašingtonu, da gaze po ljudskim pravima Srba od slobode kretanja do imovine i nikavu sankciju nisu imali. Očigledno neće ni za ove reči koje mogu ceo region da odvedu u nove sukobe. 

Možda baš zato i ne žele, možda pojedine zapadne zemlje to i priželjkuju. Još jedno krvoproliće na ovim prostorima.

Milan Lađević, glavni urednik Srpskog Telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebojša 1964 Niš

19.01.2021 17:58

Pa posle svega ko želi da udje u 4.rajh (EU). To nisam izmislio ja, to je prošle godine rekao hrvatski poslanik u EU.

Dušan

19.01.2021 18:31

Samo S-300 Srbiju spasava.