Linta: Pokrenuti krivični postupak za ubistvo 305 Srba

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.01.2021

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ponovo je danas pozvao Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da pokrene krivični postupak za 305 ubijenih srpskih civila i vojnika iz Skelana i okolnih sela kod Srebrenice, među kojima je i njih 69 koji su usmrćeni na današnji dan 1993. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Miodrag Linta

U pisanoj izjavi, Linta navodi da su dve trećine nastradalih Srba bili civili.


Kaže da je prošlo 28 godina od počinjenih zločina, a još uvek ne postoji nijedna sudska presuda pred Haškim tribunalom i Sudom BiH za ubistva Srba u Skelanima, kao i na području čitavog srednjeg Podrinja.

Takođe, navodi da ne postoji ni presuda za zlostavljanje i brutalno mučenje zarobljenih srpskih vojnika i civila u srebreničkim logorima.

Linta je istakao da Srbija treba da pokrene snažnu političku i diplomatsku borbu za istinu u međunarodnoj zajednici o karakteru rata u BiH i stradanju srpskog naroda devedesetih godina prošlog veka.

Navodi da Srbi ne mogu da očekuju pravdu od pravosuđa BiH jer, kaže, nije profesionalno i nezavisno, već je selektivno i u funkciji bošnjačke politike čiji je strateški cilj ukidanje Republike Srpske i stvaranje muslimanske BiH.

Srpskim civilima i vojnicima iz Skelana, ubijenim u napadima muslimanskih snaga iz Srebrenice, danas je služen parastos, a pomenu je prisustvovao i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading