PRLJAVA IGRA ĐILASOVOG PORTALA: Reči doktora Predraga Kona istrgli iz konteksta, OVAKO IM JE ODGOVORIO! ZABLUDA!

Autor: Republika

Vesti

13.01.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opasno!

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon reagovao je na naslov njegovog intervjua na tabloidu Nova S, objašnjavajući da je izvučen iz konteksta i da on to nije rekao.

Zbog tog naslova dr Kon je na društvenim mrežama dobio veliki broj uvreda, čak i pretnji, pa takvo izvlačenje iz konteksta predstavlja sramnu i vrlo opasnu manipulaciju.

Dr Kon kaže da naslov: "Umrli lekari se zaražavali na pauzama za kafu" čitaoce može da dovede u zabludu. 

On je objavom na Fejsbuku objasnio o čemu se radi.

 

Na novoj s izašao je naslov sa mojim imenom koji može čitaoce dovesti u zabludu. Radi istine: Utvrđeno je u nekim... Posted by Predrag Kon on Tuesday, January 12, 2021

- Radi istine: Utvrđeno je u nekim slučajevima da je do zaražavanja zdravstvenih radnika dolazilo prilikom pauzi za kafu, međutim izuzetno je malo verovatno da se neko od preminulih lekara baš na taj način zarazio. Sve drugo osim naslova koji je izvučen iz konteksta je do sada tačno preneto, mada je najavljeno da će intervju da se obimnjie postavi. Ono što međutim, nije preneseno je da boravak u prostorijama gde su intubirani pacijenti jeste povećani rizik, a dodao bih i požrtvovanost naših lekara -  napisao je dr Kon.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading