(VIDEO) KRENULA VAKCINACIJA U SRBIJI! Kon: Počinjemo kontraofanzivu sa oružjem u ruci! Brnabić: Ovo je početak kraja koronavirusa!

Autor:

Vesti

24.12.2020

09:17 >> 10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji je danas počela vakcinacija protiv koronavirusa, a prvu vakcinu primila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Foto: printscreen/Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka je Fajzerovu vakcinu primila u Institutu za virosologiju, vakcine i serume "Torlak" pred kamerama.

Nakon nje, vakcinu je Torlaku primila i ministarka za rad i članica Kriznog štaba epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević, a potom  je vakcinisan i član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon.

10.59 Očekujemo početkom januara još dodatnih 16.000 doza vakcina. Mi smo bili jedna od prvih zemalja koje su potpisale sa Fajzerom ugovor. U januaru očekujemo kinesku, a u najskorijem periodu i rusku vakcinu - rekla je Ana Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Nismo imali problem u plaćanju avansa i nije dolazilo u pitanje da li će ta vakcina biti besplatna ili ne - biće besplatna za sve građane Republike Srbije - navela je Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

10.49 Dogovor je da predsednik primi vakcinu iz sledećeg kontigenta - najavila je premijerka Brnabić i istakla da je "Srbija pokazala kako možemo da se borimo i šta možemo da postignemo kada radimo timski".

- Molim građane da ovo ne shvataju kao da je borba gotova. I nakon vakcinacije je potrebno poštovati sve mere, pa ćemo polako skidati maske kada nam kažu da je dovoljno bezbedno. Ovo je početak kraja koronavirusa - rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

10. 46 Dr Darija Kisić Tepavčević istakla je da je počela vakcinacija u grupi najugroženijih, a to su najstariji građani Srbije, na šta je izuzetno ponosna.

- Izuzetno sam ponosna na našu zemlju, na naš narod i živela Srbija - izjavila je dr Kisić.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Predrag Kon

10. 44 Nakon primanja vakcina počela je konferencija za medije, a tom prilikom se prvi obratio dr Predrag Kon i istakao "da počinjemo sa kontraofanzivom sa oružjem u ruci".

- Vakcina koja je registrovana kod nas potpuno je sigurna i bezbedna - naveo je on.

Kako je najavljeno, vakcinu će primiti i epidemiolog i načelnica Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija VMA prof. dr Vesna Šuljagić, kao i akademik Predrag Peško, profesor univerziteta u Beogradu i Hajdelbergu i redovni član SANU.

Srbija je prva zemlja u regionu u koju je stigla vakcina kompanija Fajzer i Biontek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading