DAČIĆ: Novi šef CIA je jako naklonjen Srbiji!

Autor:

Vesti

12.01.2021

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik parlamenta Ivica Dačić kaže da je s Vilijamom Barnsom, novim šefom CIA, imao nekoliko susreta, te da je u pitanju iskusni političar koji ima simpatija prema Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

- Veoma korektan čovek, koji odlično razume geopolitičku situaciju - istakao je Dačić, navodeći karakteristike budućeg šefa američke obaveštajne agencije.

Kaže i da mu se Barns javio pre devet godina, kada je izabran za premijera:

- Preneo mi je telefonom čestitke tadašnjeg predsednika Amerike Baraka Obame na izboru za predsednika Vlade. Uz čestitke, poželeo je uspeh srpskoj vladi.

Dačić: Veoma korektan čovek, koji odlično razume geopolitičku situaciju

Dačić kaže da ga odluka novog predsednika Amerike Džozefa Bajdena da upravo Barnsa postavi na čelo CIA raduje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vilijam Barns

- Tokom razgovora koje smo imali prethodnih godina Barns je pokazivao izuzetnu naklonost prema Srbiji - kaže šef parlamenta.

Bliski saradnik Klintonove

Barns je nekoliko puta bio gost Beograda, i to kao predstavnik Klintonove administracije.

Pre 11 godina, uoči dolaska tadašnje američke državne sekretarke Hilari Klinton i evropske šefice diplomatije Ketrin Ešton u Srbiju, Barns je bio prethodnica koja je pripremala agendu razgovora. Pored njega, istim povodom u Beograd su dolazili Filip Gordon i Filip Riker, koji su, kao i Barns, bili bliski saradnici Klintonove.

Dodaje da se Barns zalagao za brži ulazak Srbije u Evropsku uniju.

U izjavama koje je ranijih godina davao o Srbiji, novi šef CIA isticao je važnost dobre vojne saradnje Vašingtona i Beograda, kao i jače ekonomsko povezivanje dveju država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading