Dačić nezadovoljan: EU JE NEPRAVEDNA PREMA SRBIJI Nisu sam OVO dozvolili

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.12.2020

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će se na dnevnom redu sednice parlamenta koja je danas počela, a trajaće tri dana, naći izmene Zakona o medijskim servisima, kao i Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

Dačić je za tv Prva istakao da se Izveštaj EK prvi put nalazi na redovnom plenarnom zasedanju, a upitan o tome kako vidi napredak Srbije u pregovorima sa EU, predsednik parlamenta kaže da Srbija nije previše zadovoljna njihovom dinamikom.

Kako je naveo, ta dinamika je previše opterećena pitanjima koja je EU dodala Srbiji kao specifične uslove, a to je dijalog sa Prištinom.


- Napredak u pridruživanju uvek je zavisio od napretka u procesu dijaloga s Prištinom. U tom smislu, smatramo da Srbija nepravedno nije dobila otvaranje poglavlja, kao i da je napredak u pregovorima morao da bude brži - istakao je predsednik parlamenta.

Dačić je naveo i da, s druge strane, Srbija odgovorno i ozbiljno prihvata da treba da pregovara i da vidi šta je to što je realno što možemo da uradimo kako bi ispunila svoj deo posla.
 

 


Pažljivo je razmatrano i šta je to sto EK zamera parlamentu, kaže Dačić i navodi da su većinu promenili.

U tom kontekstu navodi da je donet kodeks ponašanja poslanika, nema više sednica po hitnom postupku, uvedena su javna slušanja, a posle Nove godine će razgovarati i o nastavku međustranačkog dijaloga.

Odgovarajući na pitanje zašto parlament zaseda i tokom vikenda i da li ima neke preke potrebe za tim, Dačić kaže da žele da završe sve što je stiglo u parlament od same vlade, nezavisnih institucija i svih onih koji su ovlašćeni da predlažu.

- Da bi se sve to završilo, mora da se radi svaki dan. Od utorka u ponoć, kada se završava redovno zasedanje, do 1. marta ćemo imati vanredna zasedanja, ako i kada se proceni da ima dovoljno zahteva koji su na dnevnom redu i kada postoji hitna, posebna potreba - kaže Dačić.

Podseća da je izabran za predsednika Skupštine 22. oktobra, kao i da je od tada, sa današnjim zasedanjem, održano devet redovnih i dve posebne sednice, što je ocenio dinamičnim.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading