NE MOGU DA STIGNU NI VEČERU DA SPREME! Hotelijeri mole Krizni štab da im samo jedno omogući! NEĆE IZRŽATI!

Autor: Blic, Republika

Vesti

30.12.2020

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kume i mole!

RepublikaFoto: pixabay.com

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) uputilo je molbu Kriznom štabu, ministarstvima zdravlja i trgovine da hotelski restorani 31. decembra i 1. januara mogu da rade do 21 caš umesto do 18 časova, kako je odlučio Krizni štab a Vlada potvrdila.

U saopštenju HORES se navodi da bi na taj način restoranima bilo omogućeno da se servira pansionska večera. Dodaje se da bi jučerašnjom odlukom Vlade, restorani u hotelima radili najkasnije do 18 časova, a posle toga bi hoteli jedino kroz uslugu room servisa i dostavljanjem lanč paketa, mogli da usluže večeru.

Najveći broj hotela, kako navode, nije u prilici da se za tako kratko vreme, za to pripremi, ni tehnički, ni organizaciono jer je "nemoguće za dan, ili dva angažovati veliki broj konobara dodatno, kao i nabaviti veliki broj plastične ambalaže za dostavu hrane u sobama".

- Kako da to izvede hotel, na primer, sa 200 soba? Takođe, gosti hotela su uplatama boravka za novogodišnje praznike, uplatili i večeru, koju sada niti hoteli mogu da adekvatno usluže, niti da gosti dobiju plaćenu uslugu, onako kao je to ponudom dogovoreno - navodi se u saopštenju.

Napominju i da su mnogobrojni restorani, koji primenjuju sve propisane higijenske i saniratne mere, uradili potrebne nabavke u cilju pripreme za organizaciju usluga za 31. decembar i 1. januar.

 
Ocenjuju da su oni sada takođe uskraćeni, pošto mnogi gosti neće koristiti njihove usluge kako su prvobitno planirali.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading