TIODOROVIĆ O TESTOVIMA NA KOVID: To nije smelo da se desi!

Autor: Republika

Vesti

21.12.2020

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da antigenski testove na virus korona, najavljene kao testove za kućnu upotrebu, nije trebalo da se nađu u slobodnoj prodaji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branislav Tiodorović

On je rekao da je verovatno u pitanju bio nesporazum, ali da je najvažnije da ih građani ne koriste sami u kućnim uslovima.

- Nije trebalo da se desi da se testovi nađu u slobodnoj prodaju. Da li su apotekarske ustanove mogle da ih nabave - verovatno, jer one ne snadbevaju samo građanstvo, već i zdravstvene ustanove. Potrebno je da zdravstvene ustanove imaju dobru snadbevenosat svih vrsta testova pa i te vrste testova - rekao je Tiodorović novinarima u Beogradu.

On je naveo da građani koji su kupili testove nikako ih ne koriste sami već da testiranje uradi neko od zdravstvenih radnika koji su upućeni kako se koriste testovi i da tako budu sigurni, ne samo u rezultat već i da je testiranje urađeno na pravi način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading