REAGOVANJE DRAGANA ĐILASA NA PISANJE "SRPSKOG TELEGRAFA": Izmislili ste moje mutne radnje!

Autor: Republika

Vesti

21.12.2020

05:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SSP Dragan Đilas reagovao je na tekst "Nekadašnji šef 'Poskoka' Ljubiša Milanović traži veliku istragu - oformiti stručni tim za češljanje Đilasa", objavljen 9. decembra u Srpskom telegrafu. Đilas u odgovoru tvrdi:

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

1. Netačna je tvrdnja da postoje "otkrića o sumnjivom poslovanju i mutnim radnjama kojima sam sticao imovinu, kao i navodi da je tokom mog gradonačelnikovanja Beogradom oštećen budžet". U trenutku mog ulaska u politiku moja kompanija je radila na tržištu celog regiona i imala godišnji prihod od 35 miliona evra. U periodu dok sam bio na vlasti upravljačka prava u kompaniji sam preneo, po zakonu, na lice koje nema veze s politikom. Uz to, moja kompanija nije poslovala s državnim institucijama ili preduzećima dok sam obavljao državne funkcije. Nikada ni na koji način nisam oštetio budžet Beograda dok sam bio gradonačelnik, što potvrđuje i izveštaj Državne revizorske institucije. Niti ja niti moji saradnici. Proverljiva činjenica je da se protiv mene ne vodi niti jedna istraga niti jedan postupak, ne postoji nikakav slučaj pred sudom. Niti protiv mene niti protiv mojih saradnika

2. Netačna je tvrdnja da sam "po tržišno nerealnim uslovima i kroz sporne transfere vlasništva, moguće izbegavanje poreza i pranje novca sticao imovinu" niti postoji "slučaj sa luksuznim dupleksom na Vračaru o kom je detaljno pisao Srpski telegraf", a koji ste uzeli kao primer. To se vidi i po proceni poreske uprave o vrednosti stana na koju je prodavac platio porez. Pomenuti stan je legalno kupljen i isto tako plaćen po ceni koja je bila obostrano prihvatljiva i veća od cene koju je dotadašnji vlasnik platio pri kupovini stana. Nikakav porez nije izbegnut pri kupovini stana niti je to moguće

3. Netačna je tvrdnja da moj brat "ima (ne)posredno 35 nekretnina". Moj brat Gojko Đilas ima dve nekretnine.

 

Tender nema veze sa mnom

Đilas je reagovao i na tekst objavljen 11. decembra, "Afera 'Most na Adi' pred tužilaštvom - Bakarec: Đilasovi ljudi uzimali reket".

- Netačna je tvrdnja da je bilo kakva "afera pred tužilaštvom", kao i tvrdnja iz naslova. U tekstu se pozivate na "medije" koji su objavili ovu navodnu aferu i moju umešanost u nju. Taj "medij" je portal Objektiv, koji je fabrikovao ovu celu priču. "Afera" i bilo kakvo moje učešće u njoj ne postoje i portalu Objektiv je od strane Višeg suda u Beogradu zabranjeno da nadalje iznosi neistine o tome. Svi navodi koje ste u tekstu izneli, kao i svi navodi koje je izneo Nebojša Bakarec su apsolutno neistiniti. Ja nisam bio gradonačelnik u toku sprovođenja tendera i nisam ni na koji način bio u taj proces umešan. Izbor izvođača je bio vršen uz monitoring EBRD. Nikada iz budžeta Beograda nije uplaćen ni jedan jedini dinar grčkoj kompaniji "Seal Commercials".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading