REPUBLIKIN RETROVIZOR: Vučićev dijalog sa opozicijom, pretučena "žena od sultana", Zvezda protiv Milana u LE, preminuo Zoltan Sabo

Autor: Republika

Vesti

20.12.2020

04:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelja za nama nije obilovala političkim prozivkama, prepiranjeima, konfliktima, uvredama, već u znaku dijaloga. Fokus je i dalje na nabavci vakcina protiv korona virusa u što kraćem roku. Startovala je vakcinacije "Fajzera" u SAD, samim tim i u celom svetu. Hronike je bilo pregršt, najzvučniji slučaj u konkurenciji bizarnih, bio je čin fizičkog nasilja nad pevačicom TIjanom MIlentijević.

Foto: Republika
Republikin retrovizot

POLITIKA

Ono što bismo mogli da istaknemo od političkih zbivanja koje su potresle javnost je zloupotreba položaja ministarke lokalne samouprave Marije Obradović koja se vozila u službenim vozilima, tzv. "blinkerima".

RepublikaFoto: Tanjug

Potpredsednica Srpske napredne strank se propisno obrukala. Naime, ona je mimo zakona u noći između četvrtka i petka vozila pod blinkerima, a kada ju je zaustavila saobraćajna policija, krenula je rasprava. Opširnije pročitajte ovde.

Godinama se kritikuje predsednik Aleksandar Vučić kako nijednom nije izašao pred političke protivnike i neistomišljenike. Lider Srbije ih je razuverio gostovanjem na TV "Prva" gde su o najvažnijim temama sa njim diskutovali penzionisani profesor FPN-a Ivo Visković i izvršni direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević. Stvoren je dijalog, diskutovalo se nesmetano uz puno uvažavanja.

RepublikaFoto: printscreen/TV Prva
Aleksandar Vučić

DRUŠTVO

Korona brojke su pravi rolekoster. I dalje na visokom nivou, a broj zaraženih i mrtvih iz dana u dan naizmenično pada i raste.

Već narednog vikenda, prema informacijama koje je Srpski telegraf nezvanično dobio od sagovornika iz kriznog štaba, pojedini preduzetnici poput frizera i sličnih delatnosti moći će da rade do 14 ili 15 časova. Isto važi i za pojedine prodavnice koje ne spadaju u prehrambene, a razmatra se da im se tim radnjama dozvoli i da radnim danima budu otvorene do 21 čas.

RepublikaFoto: Tanjug

Kafići, barovi i restorani i dalje će morati da budu zatvoreni od petka u 17 časova do ponedeljka ujutru.

Dodatno pročitajte ovde.

 

HRONIKA

Pevačica Tijana Milentijević, poznatija kao "Žena od sultana" pretučena je od stane njenog partnera. Incident se dogodio oko 12 časova kada je u pijanom stanju njen momak došao u stan na Voždovcu i počeo da viče. Tijana je to i sama priznala, oglasivši se na društvenim mrežama. Opširnije pročitajte ovde.

RepublikaFoto: Časlav Vukojičić/printscreen

Mnogo ozbiljniji slučaj, sa mogućstvom fatalnog kraja desio se u selu Orijevo pokraj Petrovca na Mlavi. Dejan M. je pucao u partnerku Svetlanu B. jer je sumnjao da mu je prenela koronu od koje je oboleo. Jedino je pravovremena reakcija Svetlaninog zeta policajca sprečila krvoproliće. Opširnije pročitajte ovde.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

 

Mala Lara B. iz Kragujevca (12) je skočila sa 4. sprata stambene zgrade u strahu od reakcije roditelja zbog dvojke u dnevniku koju nije prijavila. Preživela je, što nije slučaj 80 odsto sličnih scenarija, koji se završe tragično, sa smrtnim ishodom ili sa trajnim, veoma ozbiljnim invaliditetima. Njeno zdravstveno stanje ide nabolje, a iz jedinice intenzivne nege u svesnom stanju prebačena je na dalje lečenje na Kliniku za dečju hirurgiju. Detaljnu analizu pročitajte ovde.

RepublikaFoto: Printscreen

 

SVET

Krenula je vakcinacija u SAD. Prvi u redu bili su zdravstveni radnici, a prva osoba koja je u SAD dobila vakcinu protiv korona virusa je medicinska sestra sa intenzivne nege Sandra Lindzi, rekao je guverner Endrju Kuomo.

RepublikaFoto: AP Photo/Mark Lennihan

SPORT

Roso-neri dolaze na "Marakanu". Italijanski Milan biće protivnik Crvene zvezde u nokaut fazi Lige Evrope, jedan od najvećih favorita za titulu drugog najkvalitetnijeg evropskog takmičenja. "Delije" jedva čekaju Zlatana Ibrahimovića u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zlatan Ibrahimović

Moramo da se dotaknemo i iznenadne smrti trenera TSC-a Zoltana Saba. Bivši fudbaler Partizana izdahnuo je u 49. godini od srčanog udara. Veliki udarac po klub iz Bačke Topole, koji je Sabo uspešno vodio i koji je od tog tima stvorio najprijantnije iznenađenje Superlige Srbije. 

RepublikaFoto: Starsport

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading