REPUBLIKA SRPSKA NE SME DA OPSTANE! Dramatične pretnje upućene Beogradu, MRZITELJKA SRBA SONJA BISERKO u glavnoj ulozi!

Autor: Republika

Vesti

14.12.2020

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko još jednom je demonstrirala kako se mrzi sopstvena zemlja.

RepublikaFoto: printscreen
Uvek protiv Srba: Sonja Biserko napala rukovodstvo Srbije 

U intervjuu za Dojče vele, koji su brže bolje porčali da prenosu hrvatski mediji poput Jutarnjeg lista, po ko zna koji put izneto je mnoštvo besmislenih optužbi na račun Srbije, od kojih je možda najmonstruoznija ta da Srbija Republiku Srpsku trenira kao ratni plen.

U tekstu u kome se predsednik Srbije Aleksandar Vučić označava kao ključni problem za uspostavljanje mira na Balkanu, plan za "zaokruživanje osovine Beograd-Banjaluka-Podgorica-Kosovska Mitrovica"  mora biti osujećen.

- Takva politika Srbije ima snažan uticaj na odnose u regionu, jer deluje kao destabilizujući faktor koji preko srpskih zajednica u svim susednim zemljama sprečava integraciju i konsolidaciju tih zemalja. Beograd polazi od toga da je uspostavio dobre „diplomatske odnose sa svim centrima moći u svetu" i da je time dobio na geostrateškom značaju. Tokom poslednje četiri godine Beograd je uspeo da dođe do Trampove administracije, što ga je ohrabrilo da pojača svoje smetajuće prisustvo, kako u Bosni, tako i u Crnoj Gori i na Kosovu, čak do tačke koja je otvarala mogućnost „rekompozicije” Balkana - kaže Biserko.

Sasvim otvoreno, Biserko se zalaže za ukidanje RS.

- Da bi Bosna postala funkcionalna država nužno je pre svega staviti tačku na promenu granica i sprečiti uticaj, kako Srbije. Posebno je opasan dva veka dugi imperijalizam Srbije. Reafirmacijom postojećih granica uz čvrsto jemstvo međunarodne zajednice moguće je ukloniti maligni uticaj svih pretenzija, posebno onih srpskih, i tek je tada moguće očekivati da se tri naroda u Bosni okrenu vlastitoj agendi. To podrazumijeva i uspostavljanje državnog identiteta, jer bez toga se ostavlja prostor dezintegracijskim trendovima - ističe Sonja Biserko. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Dule

14.12.2020 09:36

REPUBLIKA SRPSKA NE SME DA OPSTANE! Dramatične pretnje upućene Beogradu, MRZITELJKA SRBA SONJA BISERKO u glavnoj ulozi!

Milovan

14.12.2020 09:37

Ta žena ne zna šta priča prevršila je svaku meru iz dana u dan je sve gora i gora. Ona dno dna smeta joj veliki uspeh naše zemlje smatram da naša zemlja čini pravu stvar što se tiče saradnje naše zemlje i Republike Srpske.

adamo

14.12.2020 09:37

Kakav bi bio položaj Srba u BiH da nema republike Srpske? Pitanje za sve koji su protiv R. Srpske.

Ivana

14.12.2020 09:41

Sonja Biserko... Mrzitelj Srba i svega srpskog, a Vučić joj je posebno na meti jer se niko kao on nije borio za Srbiju i srpske interese. Ova žena, jedan od najvećih antisrpskih lobista, poznata je po svojoj retorici i stavovima, ali nekako me uvek iznenadi količinom mržnje koju gaj prema nama.