POTPUNI RASPAD SISTEMA: Đilas i Jeremić jedan drugom okrenuli leđa

Autor:

Vesti

14.12.2020

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas dotukao je opoziciju koja nije uspela da sklopi dogovor čak i oko izbornih uslova. Glavnog konkurenta Vuka Jeremića sada je i konačno eliminisao, tako da je Jeremić, osim u beogradskom parlamentu, ostao na cedilu i kada su u pitanju evropski parlamentarci sa kojima opozicija želi da razgovara o izbornim uslovima u Srbiji. Pokušaj udruživanja je definitivno propao, te su bivši saborci Đilas i Jeremić ovog puta okrenuli leđa jedan drugome.

RepublikaFoto: Printscreen/N1/Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas i Vuk Jeremić

Poslednji sukob na relaciji bivših partijskih saboraca desio se na sastanku Ujedinjene opozicije Srbije.

Na jednoj strani ostao je Đilas, kojem su se priklonile demokrate. Ova grupa računa na saradnju sa Pokretom slobodnih građana, ZZS Nebojše Zelenovića i Pokretom za preokret. Na drugoj strani našli su se Jeremićevi narodnjaci, Građanska platforma, Šumadijska regija i Državotvorni pokret Slobodana Samaradžića, koji odbijaju saradnju sa strankama koje su izašle na izbore 21. juna.

Posle svih miniranja, saplitanja u kampanji, otimanja odbornika i plasiranja negativnih tekstova preko medija naklonjenih lideru SSP Jeremić je izgleda shvatio da se ideja ujedinjene opozicije potpuno raspala. Njegov stranački potpredsednik Zdravko Ponoš odmah je opleo po šefovima opozicije, optužujući ih da miniraju zajednički izborni nastup:

Umesto Narodne stranke, SSP u igru ubacuje PSG

 

- Zalažemo se za jedinstven opozicioni front i za republičke i za beogradske izbore. Opozicija bi trebalo da radi na zajedničkim kandidatima. Mi smo iskreni u tome i voleo bih da pronađemo nekog od integriteta. Bojim se da na opozicionoj sceni ima i onih koji traže zajedničkog kandidata, a mole boga da ga ne nađu.

Ponoš je za Glas Šumadije dodao i da u NS smatraju da bi opozicija trebalo da ima jedinstven opozicioni front, ali im nije stran i drugačiji nastup.

O drugačijem nastupu govorio je pak Jeremić i to posle propalog sastanka opozicije:

- Objektivan kriterijum za to ko je prava opozicija jeste učestvovanje na izborima 21. juna. Oni koji su izašli na te izbore i to tako što im je Vučićev režim pomogao u skupljanju potpisa ne mogu se kvalifikovati da su prava opozicija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading