Definitivan razlaz: Pukla tikva između Đilasa i Jeremića - lider SSP sve vreme minirao svoje saradnike unutar opozicije

Autor:

Vesti

13.12.2020

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još od osnivanja Saveza za Srbiju govorilo se o tome da Dragan Đilas želi da preuzme lidersku poziciju među opozicionim strankama zbog čega je neretko dolazio u sukobe sa predstavnicima drugih partija i perfidnim akcijama ometao njihov rad.

RepublikaFoto: Printscreen/N1/Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas i Vuk Jeremić

Ta praksa nije prestala ni nakon izbora i formiranja Udružene opozicije Srbije. Prema onima koji su upućeni u dešavanja unutar ove opozicione koalice, još od početka stvaranja UOPS postojao je sukob između Đilasa i Vuka Jeremića, koji je sada potpuno ogoljen.

Kako javljaju beogradski mediji, u UOPS je došlo do potpunog raskola oko dogovora izbornih uslova za predstojeće izbore. Pa će tako SSP Dragana Đilasa zajedno sa DS i PSG ponuditi svoju platformu za sprovođenje izbora, dok se sa druge strane nalazi Narodna partija Vuka Jeremića, Građanska platforma, Šumadijska regija i Državotvorni pokret Slobodana Samaradžića. Do raskola je došlo jer Đilas smatra da bi zajednički na izbore trebalo da izađu i stranke koje su učestvovale na prethodnim izborima, dok je je Jeremić izričit u tome da oni koji su bili protiv bojkota, ne mogu da učestvuju na novim izborima.

Ovaj razlaz oko izbornih uslova je samo nastavak sukoba između Đilasa i Jeremića koji je i formalizovan u skupštini grada Beograda kada je SSP odlučio da formira zaseban odbornički klub sa sindikatom "Sloga" i Pokretom za preokret. Kako stvari za sada stoje, pred evropske predstavnike koji bi trebalo da posreduju u međustranačkom dijalogu, neće se izći sa jedinstvenim zahtevima oko izbornih uslova.

 

 

 

- DS je dao predlog da UOPS napravi predlog zahteva i da se pošalje svima da daju svoje sugestije i da se tako dođe do zajedničkog teksta, ali to prva grupa nije prihvatila. Njihov predlog je da UOPS sastavi tekst, a da ga ostali, ako hoće, podrže bez mogućnosti da se bilo šta menja. DS i SSP to nisu prihvatili, tako da UOPS neće imati svoj tekst - navodi izvor za beogradske medije koji je upućen u dešavanja.

Kako se dalje navodi, ovaj sukob predstavlja potpuni krah i dalje je onemogućena bilo kakva saradnja između Đilasa i Jeremića. Ono što je Jeremića posebno pogodilo jeste Đilasovo rovarenje najpre unutar Saveza za Srbiju, pa potom i u Udruženoj opoziciji.

Đilas je preko svojih medija konstantno rušio autoritet Vuka Jeremića, ometao njegovu kampanju i nije mu dozvoljavao da ostvari svoj puni politički kapacitet u javnom prostoru. Sve ovo je rađeno na perfidan način i sa ciljem da se njegov najjači konkurent marginalizuje kako bi preuzeo ulogu lidera opozcije i sve opozicione partije uvukao pod kišobran Stranke slobode i pravde.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Ana

13.12.2020 13:36

Njima je pukla tikva odavna, to se videlo, mislim video je ko je hteo da uvidi istinu.

Tea

13.12.2020 13:37

Đilas i Jeremić su se slabo slagali oduvek, pa oni se ne slažu ni sa kim, još malo ni sa samim sobom.

Dragica

13.12.2020 13:39

Kriza i razmimoilaženje u stavovima između pojedinaca u redovima opozicije, više ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

Nevena

13.12.2020 13:46

Samo je bilo pitanje vremena!