NOVI DETALJI O POSLOVIMA ĐILASA I PETKOVIĆA: Direktoru "Krušika" dali vilu za džabe?!

Autor:

Vesti

27.11.2020

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladen Petković, bivši direktor "Krušika", ne samo da je upola cene od rođenog brata Dragana Đilasa kupio (preko posrednika i ženine firme) vilu i plac od 10,9 ari na Dedinju već se na osnovu transakcije izvedene nepunih godinu dana dana kasnije može osnovano sumnjati da mu je to predato na poklon.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Đilas

Mutni transferi u koje je direktno upetljan Gojko Đilas, brat lidera SSP, obavljani su baš pred pokretanje afere "Krušik", kojom je pokušano urušavanje namenske industrije Srbije i koja je služila za napade na vlast i predsednika Vučića.

VREME ČUDA

Luksuzna vila uknjižena na 193 kvadrata, a ima ih oko 300, s ogromnim placem u Ulici Jevrema Grujića, prema proceni agenata za nekretnine, vredi bar 1,5 miliona evra. Ali Petković je sve to od Đilasa, preko posrednika, prvo uzeo za 800.000 evra, gotovo dvostruko jeftinije od realne vrednosti. I na kraju, uz još jednu finansijsku vratolomiju, sasvim moguće dobio za džabe.

Zaključak izvedite sami

1. Gojko Đilas posredniku (paravan-osoba) prodaje vilu i plac na Dedinju za 720.000E iako je prava cena bar 1.500.000E

2. Paravan-osoba prodaje sve to firmi supruge direktora "Krušika" za 800.000E

3. Paravan-osoba (navodno) kupuje od supruge direktora "Krušika" plac na drugoj lokaciji za 800.000E i time praktično Petkovićima vraća pare date za vilu i plac na Dedinju

U sve je uključena Petkovićeva supruga Aleksandra, čija je firma "Mavia".

- Gojko Đilas je preko posrednika, izvesnog Ljubiše Mihajlovića, prodao vilu sa 10,9 ari placa na Dedinju 25. avgusta 2017. godine za 720.000 evra. Afera "Krušik" izbija u novembru te godine, a već 12. jula 2018 Mihajlović, koji je klasična pokrivalica, paravan-lice, tu kuću preprodaje Aleksandri Petković za 800.000 evra. Ubrzo posle toga opet sledi, blago rečeno, čudnovata finansijska vratolomija - isti taj Mihajlović kupuje od Aleksandre Petković neko zemljište u Beogradu za, pogađajte, baš 800.000 evra. Dakle, u nizu mutnih radnji samo su izvrteli pare - priča upućeni izvor Srpskog telegrafa.

 

Osnovano se sumnja, ističe on, i na pokušaj pranja novca, zato bi nadležni organi morali da istraže ovaj slučaj.

- Indikativno je da Gojko Đilas preko posrednika prodaje vilu na Dedinju Petkoviću i to baš u vreme kad njegov rođeni brat Dragan Đilas sa saradnicima pokreće aferu "Krušik" - navodi naš sagovornik.

Božićeva: Istražiti Gojkovu imovinu

Poslanica SNS Sandra Božić pozvala je juče CINS, KRIK, BIRN i druge istraživačke mreže da se pozabave imovinskom kartom Gojka Đilasa, kao i na koji način je došao do velikog broja nekretnina.

- Ne čudi što javnost ništa ne zna o bratu Dragana Đilasa jer se SNS, za razliku od njega i Marinike Tepić, nikada nije obračunavao s neistomišljenicima na takav način. Vidite, o tajkunskoj braći se ne govori, zato se priča o predsednikovom bratu - kazala je Božićeva.

Ona je u Skupštini pročitala spisak nekretnina koje poseduje Gojko Đilas u Beogradu.

NAPRASNO ĆUTANJE

Generalni sekretar Saveta za monitoring i borbu protiv korupcije Transparentnost Mario Spasić smatra da nadležni organi hitno moraju da reaguju jer se ovde radi o organizovanom kriminalu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Spasić: Afera "Krušik", potvrđuje se sada, klasična je nameštaljka

- Afera "Krušik", potvrđuje se sada, klasična je nameštaljka koju su Đilas i ekipa pokušali da iskoriste za lično bogaćenje, izazivanje haosa u državi i pokušaj da na talasu nereda dođu na vlast. Na sve to ukazuju ove sumnjive transakcije preko kojih su praktično poklonili Petkoviću imovinu na Dedinju! Nije mu to Đilas dao na lepe oči. Baš u vreme kad pokreću aferu "Krušik" - smatra Spasić.

Upečatljivo je, uočava on, naprasno ćutanje Đilasa, Marinike Tepić i ostalih iz tog dela opozicije u javnosti otkako je otkriven ovaj slučaj. Posebno što se zna da se, inače, oglašavaju za sve i svašta.

Ni na pitanja našeg lista Dragan Đilas nije odgovorio.

Spisak 28 nekretnina Đilasovog brata u BG

1. Stan u Siminoj  91 m2

2. Stan u Gramšijevoj  56 m2

3. Stan u Dušana Radovića 48 m2

4. Stan u Beogradskoj 91 m2

5. Stan u Borislava Pekića 43 m2

6. Lokal u Požarevačkoj 15 m2

7. Stan u Gospodar Jovanovoj 55 m2

8. Stan u Dimitrija Tucovića  67 m

9-13. Pet stanova u zgradi u Ulici Velisava Vujovića, svaki po 127 m2

14-15. Dva stana u Velisava Vujovića po 25 m2

16-22. Sedam garaža u V. Vujovića po 12 m2

23. Stan u Gospodar Jevremovoj 143 m2

24. Stan u Kornelija Stankovića 61 m2

25. Stan u Svetozara Markovića 105 m2

26. Stan u Jevrema Grujića 160 m2

27-28. Dve garaže u Đorđa Stanojevića po 11 m2

* ima i upravljačka prava u četiri kompanije u Beogradu, a vlasnik je i firme "Comodos corporation", registrovane u američkoj državi Delaver, gde se, inače, po nepisanom pravilu, registruju kompanije stranih državljana čiji je cilj izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Mily

27.11.2020 09:23

Neka Djilas prvo vrati nama gradjanima 619 miliona, pa onda neka proziva druge! Kako ga nije sramota da spomene Vucica, a cela familija mu je u kriminalnim krugovima! Takvi kao on nikad vise ne smeju doci na vlast!

Masa

27.11.2020 09:41

Ko drugome jamu kopa sam u nju upada.

Bilja

27.11.2020 09:43

Sad se sve polako otkriva, ko zna sta ce jos da ispadne od toga...

Una

27.11.2020 09:44

Sve se to dalo pretpostaviti, krili su to kao zmija noge, ali nista se ne moze doveka sakriti.