Đilasov brat OPASAN TAJKUN: Gojko ima 29 nekretnina u centru Beograda!

Autor: objektiv.rs

Vesti

25.11.2020

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povika na zeca dok lisica meso jede. Ovom narodnom poslovicom možda se najbolje opisuje razlog zbog kog Dragan Đilas i njegovi politički i medijski udarnici iz dana u dan satanizuju porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: Facebook.com/Gojko Djilas
Gojko Đilas

Naime, Đilas, Marinka Čobanu, Miroslav Aleksić i drugi uporno optužuju Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, da je vlasnik maltene polovine nekretnina u Vojvodini i Beogradu, iako je jsano da on ne poseduje ni njivu ili baraku, a kamoli hektare, vile i stanove.

S druge strane, rođeni brat Dragana Đilasa – Gojko Đilas, poseduje skupocene nekretnine u elitnim delovima srpske prestonice. Njegova imovina samo u skupocenim nekretninama meri se hiljadama kvadrata.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Istovremeno, Gojko Đilas ima upravljačka prava u četiri kompanije u Beogradu, a vlasnik je i firme “Comodos corporation” registrovane u američkoj državi Delaver. Zanimljivo je da se upravo na fiktivnim adresama u Delaveru registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Objektiv.rs je došao do ekskluzivnih podatataka o nekretninama koje u elitnim delovima Beograda poseduje tajkun Gojko Đilas. Sledi spisak tih nekretnina koje se vode na tajkuna Gojka Đilasa ili na firme u kojima on ima upravljačke funkcije:

1. Stan u Siminoj ulici od 91m2

2. Stan u Gramšijevoj 56 m2
3. Stan u Dušana Radovića 48m2
4. Stan u Beogradskoj 91m2
5. Stan u Borislava Pekića 43 m2
6. Lokal u Požarevačkoj 15m2
7. Stan u Gospodar Jovanovoj 55m2
8. Stan u Dimitrija Tucovića 67 m
9.-14. Pet stanova u zgradi u ulici Velisava Vujovića od po 127 m2 svaki stan
15.-16. Dva stana u Velisava Vujovića od po 25m2
17.-23. Sedam garaža u V. Vujovića od po 12 m2
24. Stan u Gospodar Jevremovoj 143 m2
25. Stan u Kornelija Stankovića od 61 m2
26. Stan u Svetozara Markovića od 105 m2
27. Stan u Jevrema Grujića 160 m2
28-29. Dve garaže u Đorđa Stanojevića od 11 m2

Ovo je spisak samo onih nekretnina koje poseduje brat Dragana Đilasa, a do kojih je Objektiv.rs uspeo da dođe. Nije isključeno da Gojko Đilas ima još stanova i lokala.

Podsetimo, mediji su danas razotkrili i veliku aferu iz koje se vidi da je Gojko Đilas prodao vilu na Dedinju nekadašnjem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću za 700.000 evra, iako je njena tržišna vrednost barem pet puta veća.

Zanimljivo je da su upravo u tom periodu Đilas i njegova medijska mašinerija vodili prljavu kampanju protiv pokojnog oca aktuelnog ministra odbrane Nebojše Stefanovića optužujući ga da je on sumnjivim poslovima oštetio Krušik.

Nakon što je isplivala istina o kupovini vile na Dedinju sasvim je jasno ko je oštetio Krušik i po čijem nalogu, a i zašto je vođena prljava hajka protiv pokojnog Branka Stefanovića.

Ipak, pravda je spora ali dostižna, pa će svakako stići i Dragana Đilasa i njegovog brata, tajkuna Gojka Đilasa.

Očekujemo da će se nadležni organi u narednom periodu pozabaviti načinom na koji je tajkun Gojko Đilas stekao pomenutih 29 nekretnina u Beogradu, ali i da će proveriti poslovanje njegovih firmi, kao i transfere novca sa fantomskim preduzećima iz of šor zona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading