Đurđev: Nova vlast u CG da zaustavi teror nad Srbima i SPC

Autor:

Vesti

12.12.2020

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska liga (SL) najoštrije osuđuje nastavak progona nad Srbima i Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) u Crnoj Gori, kao i najbrutalnije napade i diskreditovanje administratora Mitropolije crnogorsko-primorske vladiku Joanikija, ali i pokojnog mitropolita Amfilohija, koje sprovodio lično Milo Đukanović i njegovi najbliži politički saradnici – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik SL, pozivajući novoformiranu vlast u Crnoj Gori, da pod hitno, sada i zauvek, zaustavi diskriminaciju srpskog naroda i SPC, i zaštiti ih od svake vrste pritisaka koji dolaze iz Đukanovićevog kabineta.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

Đukanović lažnom tvrdnjom da je vladika Joanikije sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem odmah posle referenduma o nezavisnosti 2006. godine razgovarao o tome da se crkva u Crnoj Gori zove Pravoslavna bez nacionalnog prdzanaka i da ta ideja na startu nije bila odbačena, pokušava da napravi nove podele unutar SPC i naruši jedinstvo Crkve i srpskog naroda, ali i svih ostalih pravoslavnih vernika u Crnoj Gori – ističe Đurđev.

Podsećamo da je režim i vlast u Crnoj Gori hapsila i maltretirala mitropolita Amfilohija, od čijih se posledica razboleo, a potom i preminuo u bolnici, da je policija pretukla vladiku Metodija, da je na vladiku Joanikija pucano snajperom i da je pokušano njegovo ubistvo, što su dovoljni dokazi da je SPC oduvek bila meta, zato sada pozivamo Vladu Zdravka Krivokapića da spreči dalji nastavak progona i preduzme konkretne političke korake kako bi se sprečio dalji teror nad SPC, njenim sveštenstvom i srpskim narodom – zaključuje Đurđev.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading