Vulin: Što bude manje Medlin Olbrajt i Eliota Engela, to će biti više prilike da budućnost nadvlada prošlost

Autor:

Vesti

08.12.2020

19:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin danas je oštro reagovao na nedavne izjave Elitoa Engela i Medlin Olbrajt, koji su na saslušanju u Komitetu predstavničkog doma Kongresa SAD rekli da Srbiji neće biti odobreno članstvo u Evropskoj uniji.

RepublikaFoto: Tanjug/L. ĐORĐEVIĆ
Aleksandar Vulin

- Kada o Srbiji govore Medlin Olbrajt i Eliot Engel onda osim predrasuda, mržnje i laži ništa drugo i ne može da se očekuje. I Olbrajtova i Engel bi da nas nateraju da se posvađamo sa Rusijom i Kinom, ali i da nas pouče da smo sami krivi što su nas ubijali, bombardovali i Republiku Srpsku i Srbiju, a posebno da nas nauče da za svaku srpsku smrt treba da im budemo zahvalni. Olbrajtova i Engel bi da ispituju odluke slobodne i suverene Srbije, ali nikada nisu ispitivali poreklo novca kojim su ih obasipali politički predstavnici narko-klanova sa Kosmeta - izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagujući na izjave predsednika Komiteta za spoljne poslove.

Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliota Engela I Medlin Olbrajt na saslušanju u Komitetu na kome su istakli da Srbiji neće biti odobreno članstvo u EU dok ne prizna tzv. Kosovo, da tzv. Kosovo mora da bude u UN, kao i da Srbija mora da shvati da joj Rusija i Kina nisu prijatelji.

- Srbija je i Rusiju i Kinu izabrala za prijatelje i to prijateljstvo je izdržalo brojne probe, nikada nas nisu ni bombardovali, ni određivali šta smemo, a šta ne, poštovali su nas bar koliko velika sila može da poštuje malu zemlju, a nekada i mnogo više. Srbi su premali narod da izgube tako velike saveznike. Ako nova administracija u SAD želi da Srbiju svrsta među prijatelje mora da zna da to ne zavisi samo od Srbije i da što bude manje Medlin Olbrajt i Eliota Engela, to će biti više prilike da budućnost nadvlada prošlost -  poručio je ministar i predsednik PS-a Aleksandar Vulin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading