Srpska liga: Jak i uspešan NIS smeta samo Čanku i njegovim zapadnim nalogodavcima!

Autor: Republika

Vesti

07.12.2020

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev poručio je da svima kojima smeta NIS, smeta i srpsko-rusko prijateljstvo...

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Đurđev

- Izgleda da jedino Čanak i njegovi NATO lobisti iz Brisela, vodeći konstantnu brutalnu kampanju protiv NIS-a ali i svih ruskih kompanija koje posluju u Srbiji, misle da će narod u našoj zemlji poverovati u njihove laži, kada se odlično zna da rade protivno srpsko-ruskom prijateljstvu i saradnji, ugrožavajući jedinstvene napore Vlade Srbije da obezbedi ekonomski rast i bolji životni standard svim našim građanima – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), povodom najnovijih napada Nenada Čanka na energetski sporazum Srbije i Rusije, i njegovih besmislenih optužbi da "Rusi vade naftu za sitne pare''.

- Očigledno je da Čanak ne vidi da je jedino Gazprom imao ideju da obnovi rafinerije u Srbiji, jer da je kupio MOL, OMV, ili INA imali bismo samo pumpe bez ikakve proizvodnje, zato NIS danas vredi više nego pre dolaska ruske kompanije – kaže Đurđev.

- Zahvaljujući radu rafinerija puni se budžet Srbije, a naši mladi stručnjaci mogu da rade u jednoj od najvećoj energetskih kompanija u svetu – ističe Đurđev, dodajući da NIS , uz rusko vlasništvo i upravljanje, posluje ne samo na srpskom tržištu, već je i proširio svoje poslovanje na region, pa uspešno radi i u Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, BiH.

- Takođe, bitno je naglasiti da smo u NIS smo dobili i Banatski Dvor i gasovod Balkanski tok kao deo paketa, a koliko je to za našu državu važno najbolje pokazuje činjenica da je Balkanski tok je jedini gasni projekat gde je uključena Srbija, za razliku od drugih projekata u kojima mi nemamo nikakvo učešće – zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading