(VIDEO) Đilasov urednik Nove brani režim Mila Đukanovića i napada Vučića jer štiti svoju državu!

Autor:

Vesti

29.11.2020

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urednik portala Nova Milenko Vasović prilikom gostovanja na televiziji komentarisao proglašenje Vladimira Božovića personom non grada, a i recipročnu meru Beograda, te rekao kako je to samo dreka ni oko čega i dizanje tenzije zbog običnog gafa. Pored toga, očigledno mu smeta Vučićevo sazivanje hitnog sastanka sa premijerkom i ministrom spoljnih poslova, koje smatra dizanjem na viši nivo koje je bespotrebno.

Foto: printscreen/N1
Milenko Vasović

Govoreći o proglašavanju srpskog amabasadora u Podgorici personom non grata, a potom i recipročnim merama Srbije, Vasović kaže da mu se čini da na relaciji Podgorica-Beograd važi to "da svaku priliku koristimo da uprskamo stvar", da dižemo tenziju i da nam bude što gore.

On je gostujući na N1 izrekao skandalozne tvrdnje, govoreći kako se "dreka diže ni oko čega" i da "naš ambasador nije napravio mudar potez", pa je takvim postupkom "gurnuo prst u oko vladajućoj garnituri".

Možda bi se Vasoviću više svidelo da se svi lepo zavučemo u mišju rupu.

- Mislim da je jedna nespretna izjava srpskog ambasadora, svejedno da li je ona smišljena ili slučajna, izazvala neprimerenu reakciju Podgorice - smatra Vasović. Mišljenja je da je taj potez "poen za Krivokapića i novu Vladu". Dok se sada sve to vrati u normalu i izabere novi ambasador, proći će neko vreme, a (crnogorski ambasador) Tarzan Milošević je kolateralna šteta - ni kriv ni dužan mora da se vrati pre isteka mandata, navodi urednik Nova.rs.

Da sve bude još gore, Vasović pokušava da umanji značaj onoga što se desilo nazivajući "malim gafom", a predsednikov potez karakterišući neprimerenim.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Smeta mu što se predsednik bori

- Ono što se meni čini takođe neprimerenim - predsednik je sazvao sastanak, sada će to da se digne na još jedan, viši nivo, umesto da se time bavi ministar inostranih poslova i tu da se završi priča... Sada će se sastati predsednik, predsednica Vlade, ministar, samo što nisu sazvali Savet za nacionalnu bezbednost... Ovo je samo jedan mali incident, gaf - navodi on.

Čini mi se da je ova priča sa proterivanjem ambasadora stavljena u jednu veliku torbu, koja se bespotrebno koristi, jer na Zlatiboru postoji narodna izreka "spakuj mi to u manju torbu" a mi smo jedan gaf spakovali u najveću moguću torbu, mobilisane su najveće strukture vlasti, navodi gost Novog dana.

 

 

 

- Tako se ne grade prijateljski odnosi, tako se dižu tenzije i koristi se to zarad domaćeg stanovništva, da se pokazuju mišići - kako smo mi jaki i kako na sve odgovaramo. Ma džaba vam ta jačina, mi se samo svađamo - kaže Vasović.

Smeta mu promocija vojske

Govoreći o promociji tenkova u Nišu i poseti predsednika, kaže da je to deo kontigenta od 30 koji smo dobili na poklon iz Rusije: "Pa šta sad - sada smo promovisali 11, pa ćemo 12, pa možemo svaki tenk da promovišemo dnevno i da pričamo kako smo jaki, kako jača armija", naveo je.

On navodi da ne misli da Vojska Srbije ne treba da se naoružava, ali da sve to treba da ima neku meru.

Opoziciji nema ništa osim napada na Vučića

Osvrćući se na opoziciju u Srbiji, kaže da je njena razjedinjenost delimično veštačka i napravljena od strane vlasti. Ta razjedinjenost, navodi, nije ništa novo za naše prilike, ali ističe da je problem što ta opozicija malo čini da kaže da narodu šta bi ona to uradila. Problem je odsustvo plana i jasnog cilja - ocenjuje on.

Sem onoga "smeniti Vučića" i "Vučić nije dobar", opozicija nema prepoznatljivost - u smislu šta bi ona to uradila, dodao je. Kaže da joj ne nedostaje samo program, već i akcije, podsećajući da je novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković išao na teren, od kuće do kuće. Vasović kaže da ne vidi da je opozicija čak i u Beogradu aktivna, i da nije aktivnost izdati saopštenje ili ako se povremeno njih sedam negde okupi da protestuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Dejo

29.11.2020 11:20

Nemam reči ovo je velika sramota i ovo što radi opozicija.

Jovan

29.11.2020 11:23

Opozicija je prevršila svaku meru.

Darko

29.11.2020 11:48

Vucic je neko ko ce uvek braniti svoju zemlju Srbiju i interese svog naroda,to nije nista novo,niti je ikome strano!Sadasnja politika nase zemlje je uvek spremna na saradnju,kompromis,mirne dijaloge sto se pokazalo kao vrlo uspesno sa zemljama regiona,ali i celog sveta,nadamo se da ce tako biti i sa Crnom Gorom kojoj saradnja sa Srbijom moze doneti samo dobre rezultate!

Milovan

29.11.2020 12:21

Ovi iz opozicije izgleda da nemaju drugi poso osim da prozivaju jednog, drugog i pišu svakakve gluposti.