Predsednik otkrio novinarima: DANAS JE TEŽAK DAN PO BROJU MRTVIH!

Autor:

Vesti

28.11.2020

10:54 >> 11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas prikazu tenkova T-72MS u Kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu.

Foto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Aleksandar Vučić

Nakon toga predsednik je odgovarao na pitanja novinara.

Kovid-19 u Srbiji

- Danas je težak dan, posebno po broju mrtvih - rekao je predsednik govoreći o teškoj situaciji prouzrokovanoj koronavirusom i dodao da moramo nastaviti da se borimo.

- Na današnji dan, iako su teški i užasni dani, Severna Makedonija koja je manja od naše države ima više preminulih od Srbije, kao i BiH... Samo se to ne govori... - kaže on.

Kritike o "Tenisu"

- Kada se borite za investicije, a Srbija to radi uspešno, pokazuje koliko smo uspešni. Kada sve to uspete oni se sete nečega. Ne razumem što nas kritikuju oni koji nisu bili za njegov dolazak - kaže predsednik odgovarajući na kritikama o kompaniji "Tenis".

 

 

Pucanje zdravstvenog sistema i kritikovanje Kriznog štaba

- Da nisam predsednik odgovorio bih brutalno, ovako kažem samo "sramota"! - kaže Vučić i dodaje - Hvala onima koji brinu o pacijentima, a ne onima koji samo gledaju kako da sruše zdravstveni sistem.

Zašto predsednik obilazi radove?

Predsednik je upitan da iskomentariše navode da se bavi nevažnim stvarima kao što su da posećuje radove na Beogradu na vodi i ovaj odlazak u Niš. 

Za to vreme oni idu u šoping! - kaže kratko Vučić

- Obilazio sam Beograd na vodi da obiđem radnike, zato što od tog poreza plaćamo porez, zato što ti ljudi dobijaju plate od kojih žive.

 

 

 

Moj brat ne poseduje pekare i stanove

- Neka pronađu barem jedan ar, stanove, kafane i pekare koje pripadaju mome bratu. Pozvao sam ne samo novinare nego sve građane - kaže on i dodaje da se dosad niko nije javio jer svi prethodni višemesečni navodi nisu bili istiniti.

Predsednik se potom još jednom zahvalio svima završivši svoje obraćanje, pa iznenadio sve kada je prešao na manje formalni govor rekavši: Smrzao sam se skroz!

 

Republika

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Boris

28.11.2020 10:55

Odgovornost građana je na velikom ispitu.

Minja

28.11.2020 10:59

Veoma težak period za našu zemlju!

Dejo

28.11.2020 11:03

Situacija je iz dana u dan sve više kritičnija moramo biti svi odgovorni i poštovati mere jer jedino tako možemo da zaštitimo sebe i druge.

Olja

28.11.2020 11:11

Jeste teška situacija što se tiče kretanja korona virusa kroz našu zemlju, ali još uvek ulažemo maksimalne napore kako bi se umanjili negativni efekti kovida.