STIGLI SMO DO TAČKE PUCANJA! Dramatično upozorenje doktora Kona: Zdravstveni sistem na ivici opstanka!

Autor: Tanjug

Vesti

18.11.2020

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da je zdravstveni sistem Srbije na ivici opstanka i apelovao na sve građane, pogotovo mlade, da poštuju mere za suzbijanje širenja korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

Kon je za RTS, upitan za eventualno uvođenje novih mera, rekao da će postojeće, ukoliko se budu sprovodile, dati rezultate.

- Pričati o tome šta bi moglo još, teško da ima šta više. Okupljanja su dozvoljena do petoro ljudi, što znači da je apsolutno svako okupljanje zabranjeno - navodi Kon, koji smatra da policijski čas nije potreban.


- Šta će nam policijski čas? Evo ceo Beograd je prazan - ukazao je Kon.
 
 

 

On je naveo da je siguran da će nove protivepidemijske mere dati efekta.

- Pitanje je samo koliko će se to videti u ciframa, zbog toga što je virus već prodro u porodice. To je suština - rekao je Kon.

On je istakao da mladi ljudi imaju relativno blage simptome i da se prisustvo virusa tek prepoznaje kada počnu da obolevaju stariji.

- Ono što je jako bitno u ovom trenutku jeste da se što pre shvati kada se ima neka tegoba u porodici i da se to što pre ispita - istakao je Kon.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading