TEŽAK INCIDENT U KLINIČKOM CENTRU U NIŠU: Pacijent zaražen koronom pokidao aparaturu, PA KRENUO U OBRAČUN SA LEKARIMA! Ovako se sve završilo!

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

17.11.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijent (64) koji se u niškom Kliničkom centru leči od korone, napao je danas medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove.

RepublikaFoto: Promo
Foto: Ilustracija

Incident se dogodio oko 11 sati na odeljenju intenzivne nege Klinike za infektivne bolesti.

- Pacijent je u vidno uznemirenom stanju pokidao aparaturu na koju je bio priključen, a zatim nasrnuo na lekare i medicinske sestre zadajući im udarce nogama i rukama. Nakon toga je počeo da beži ka izlazu iz klinike, ali je zahvaljujući intervenciji službe obezbeđenja i medicinskog osoblja savladan i bez povreda vraćen na odeljenje intenzivne nege – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Na svu sreću, niko od medicinskog osoblja nije teže povređen, a u ustanovu je pozvan psihijatar kako bi pružio potrebnu pomoć pacijentu koji ih je napao.

 

Iz uprave niškog Kliničkog centra stigla je najoštrija osuda ovog incidenta.

- U situaciji kada medicinsko osoblje ulaže natčovečanske napore radi spasavanja ljudskih života i očuvanja zdravlja stanovništva, ovakvi događaji su nedopustivi. Uz razumevanje za bolest pacijenta i posledice izazvane padom saturacije u krvi usled zaraze korona virusom, moramo da ukažemo da je ovakvo ponašanje krajnje neprihvatljivo. Apelujemo na građane da imaju razumevanja i poštovanja za ono što ovi ljudi rade, što rizikuju svoj život i svoje zdravlje da bi sačuvali njihovo – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

O ovom događaju obaveštena je i policija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading