Dritan i Mlađa kreću u pohod: HOĆE DA RUŠE VUČIĆA I SRBIJU! Pakleni plan posle promena u Crnoj Gori i izbora u BiH

Autor:

Vesti

17.11.2020

04:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženim snagama Abazović i Đorđević najavljuju pobune protiv vlasti koju predvodi predsednik Srbije.

Dritan Abazović, Aleksandar Vučić, Mlađan Đorđević

Građani u Bosni i Hercegovini na lokalnim izborima u nedelju odlučili su da SDA Bakira Izetbegovića ostane bez vlasti u Sarajevu, a da SNSD, čiji je lider srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, posle 22 godine ode u opoziciju u Banjaluci. Dodikova SNSD je, ipak, pobednik lokalnih izbora u Republici Srpskoj jer je ostvarila bolji rezultat, nego na izborima pre četiri godine i ubuduće će imati 41 (grado)načelnika.

Pobedili su u mestima gde do sada nikad nisu poput Gacka, a osvojili su i Istočno Sarajevo, gde su građani prvi put neposredno birali gradonačelnika.

ZAJEDNIČKI JEZIK

Uprkos tome, verovali ili ne, čak su i ti izbori u BiH poslužili domaćim i stranim neprijateljima Srbije da pokažu pravo lice i da udruženim snagama zaprete izazivanjem haosa i pobune protiv vlasti koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Osim što samo za sebe kupi lovorike za političke promene u Crnoj Gori, lider URA Dritan Abazović pripisao je zasluge i za ishod izbora u BiH (?!), ali bi kao samozvani regionalni vođa izgleda da krene i na pohod na Beograd.

Činjenice:

- gledano statistički SNSD je imao rast, ali su rezultati u Banjaluci, Prijedoru i Bijeljini zbog značaja i simbolike zasenili sve ostale rezultate i lokalne zajednice

- SNSD je, naime, osvojio 41 mesto (grado)načelnika, jednog više nego pre četiri godine, uključujući i Gacko, kojeg je oduvek držao SDS

- SNSD je pripalo i mesto gradonačelnika Istočnog Sarajeva, koji se prvi put na izborima birao direktno. Građani su poverenje dali Ljubiši Ćosiću (SNSD), dosadašnjem načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo

- u Banjaluci, najvećem gradu RS, Igor Radojičić (SNSD) izgubio je od Draška Stanivukovića (PNP), Dalibor Pavić (SNSD) pobedio je Dragutina Rodića (DNS) i Maju Dragojević Stojić (SDS) u Prijedoru, dok je Ljubiša Petrović (SNS) porazio u Bijeljini Miću Mićića, kandidata SDS Semberija, SNSD i još nekih partija

- u Federaciji BiH najveći gubitnik je SDA, gde su primat preuzele tzv. četvorke

- HDZ je uspeo da zadrži sve opštine u kojima je imao vlast, sem u Tomislavgradu

U tom planu da se iz sve snage udari na Vučića "zajednički jezik" pronašao je sa Mlađanom Đorđevićem, liderom pokreta Oslobođenje i kumom predsednika SSP Dragana Đilasa. Obojica su praktično poručila da su precrtani Đukanović i Dodik, te da još ostaje da se isto učini Vučiću.

- Talas promena iz Crne Gore proširio se u BiH. Region zaslužuje više. Svi želimo novu vrednost, nove ljude i novu nadu. Čestitam! Građani, uzmite svoju slobodu - napisao je Abazović na Tviteru, komentarišući izborne rezultate u BiH.

Gotovo istovremeno, maltene u minut, oglasio se i lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, koji je uz fotografiju Vučića, Đukanovića i Dodika stavio "bomboclat", što označava psovku, koju neki prevode kao "jebeno".

Sve analogije koje se povlače između rezultata poslednjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i lokalnih izbora u BiH lišene su smisla, a pokušaji da se sve to skupa dovede u vezu s političkim procesima u Srbiji odražavaju ili duboko neznanje ljudi koji tome pribegavaju ili pak lošu nameru, mišljenja je Nemanja Starović iz Centra za društvenu stabilnost.

Radun: Abazović, Albanac, vezan je za strane ambasade. On je njihova marioneta

- Pokušaji pojedinih lidera srpske opozicije da rezultate izbora u regionu predstave kao najavu svoga uspeha najbolje govori o tome koliko oni zapravo ne poznaju Srbiju, te s kakvim odsustvom ideja i planova dočekuju izbore najavljene za april 2022. godine - kaže za Srpski telegraf Starović.

UVEK ISTI CILJ

Abazoviću bi, poručuje on, bilo bolje da se pozabavi već okasnelim formiranjem vlade u Crnoj Gori, kako pobeda koju su građani te države izvojevali protivu režima Mila Đukanovića ne bi bila proćerdana, te da omogući pravičnu zastupljenost legitimnih predstavnika srpskog naroda u novoj vlasti.

- Građani Republike Srpske su u nedelju na demokratski način izabrali nosioce lokalne vlasti, a na isti način će odlučivati i o rukovodstvu RS za dve godine, na redovnim izborima - objašnjava Starović.

Uvek se cilja na Srbiju, slaže se politički analitičar Branko Radun i dodaje da su Abazović i Đorđević dokaz da su u tom targetiranju spremni da udruže snage i oni naizgled politički nespojivi faktori.

- Abazović, Albanac, vezan je za strane ambasade. On je njihova marioneta i zato je napadno promovisan kao neka nova politička nada. Osvojio je 20.000 glasova, to maltene nije dovoljno ni za odborničko mesto na Novom Beogradu, a predstavlja se kao da je dobio 80 miliona glasova i pobedio na američkim izborima. A Đorđević se prezentuje kao nacionalista, patriota, pravoslavac. Naočigled nemaju veze, a ustvari su spremni da zarad ličnih niskih interesa udruže snage samo da bi izazvali neki haos, revoluciju, promenu nasilnu u Beogradu. Opasnost nije bezazlena. Za sada im slaba vajda jer o promenama odlučuju građani Srbije - zaključuje Radun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
lak

17.11.2020 08:39

Ovaj plan ima da im propadne.

Sanja

18.11.2020 07:34

@lak - Naravno da će da im propadne.

perajovanov

17.11.2020 08:39

Ovaj plan im nece uspeti.

Ivan

17.11.2020 12:59

Kakav tandem, Dritan lazni gradjanista, a Mladjan lazni nacionalista