DONETA ODLUKA: Poznato da li Vučić ide na sahranu Amfilohija!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

31.10.2020

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće poslednjem ispraćaju počivšeg motropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Šef srpske države tako će prvi put otkako je na visokim pozicijama u vlasti otići u Crnu Goru, pišu beogradske "Novosti". Ovaj čin ima veliki simbolički značaj za jedinstvo srpskog naroda u celini, a naročito za naše sunarodnike koji su bili na udaru odlazećeg režima Mila Đukanovića.

Dolazak Vučića na poklonjenje velikom duhovniku i obnovitelju vere može se tumačiti i kao otvaranje nove stranice u odnosima dveju bratskih država, koji su voljom i neprijateljskim potezima oligarhije iz DPS proteklih decenija svedeni na najniži mogući nivo. Dolazak Vučića na oproštaj od Amfilohija samo je metaforična nadgradnja onoga sto je predsednik Srbije već učinio i što čini za naš narod u Crnoj Gori - od izdvajanja novca za izgradnje Srpske kuće u Podgorici do obnove hramova i pomoći udruženjima angažovanim na zaštiti kulturnog i duhovnog identiteta Srba.

Podsetimo, mitropolit Amfilohije biće sahranjem sutra u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a tom činu će osim Vučića prisustvovati i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, patrijarh Irinej i visoki arhijereji SPC i pomesnih crkava. Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je jutros da bi dolazak Vučića na sahranu značio "još bolje i bliskije odnose Srbije i Crne Gore, a to narod želi".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Andrijana

31.10.2020 11:18

Ovo je odlična vest kako za naš narod tako i za pomak ka normalizaciji odnosa Srbije i Crne Gore.

Maja

31.10.2020 11:26

Hvala Bogu, dobro je što stiže da ide na sahranu. Vučić poštuje SPC zašto ne bi odao počast Vladici. Baš mi je žao Amfilohija, dobar duhovnik i veliki Srbin. Hvala mu za sve što je učinio za Srbe u CG i SPC, otišao je da polaže račune Sv. Petru Cetinjskom kako je jednnom i rekao!

Saki

31.10.2020 11:40

Predsednik pokazuje poštovanje odlaskom na sahranu i prijateljski stav prema CG. SVAKA CAST!

Jela Kv

31.10.2020 11:41

Predsednik Aleksandar Vučić i treba da oda poslednju počast blazenopocivsem Amfilohiju za sve učinjeno ovozemaljsko, zarad opstanka srpskog naroda.