Stefanović: Predsednik Višeg suda u Beogradu trebalo da obavesti Visoki savet sudstva o činjenicama koje je izneo u intervjuu!

Autor: Republika

Vesti

13.11.2020

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Smatram da je predsednik Višeg suda u Beogradu u svom intervjuu ukazao na niz činjenica o kojima bi neminovno, pre iznošenja istih u javnosti, morao da bude obavešten Visoki savet sudstva, kao telo koje obezbeđuje i garantuje nezavisnost i samostalnost sudova i sudija, naročito kada se radi o postupajućim sudijama suda kojim rukovodi", rekao je Nenad Stefanović predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije.

RepublikaFoto: Republika
Nenad Stefanović

- U vezi navoda koji se tiču rada antikoruptivnih odeljenja, treba imati u vidu da su ista formirana pre nepune dve godine, kada im je delegiran veliki broj predmeta, te da se od istih tek očekuju rezultati. Uz sve uvažavanje funkcije predsednika Višeg suda u Beogradu, nalazimo da bi ocenu rada tužilačke organizacije i Republičkog javnog tužioca trebalo prepustiti nadležnim organima, uz opasku da javni tužioci nikada nisu javno cenili kvalitet rada bilo kog suda, niti sudske organizacije. Tužilačkoj organizaciji sledeće godine predstoji praktično izmena krvne slike, imajući u vidu izbore za Republičkoj javnog tužioca, javnog tužioca Tužilaštva za organizovani kriminal, te velikog broja javnih tužilaca u Republici Srbiji, kako bi isto što spremnije dočekalo predstojeće izazove - objasnio je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading