ZAUSTAVITE HAJKU NA VUČIĆEVU DECU! Naprednjaci traže prekid linča na porodicu predsednika Srbije

Autor:

Vesti

11.11.2020

04:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rebalans budžeta koji se juče našao pred poslanicima imaće podršku poslanika iz redova SNS i SPS, a prema rečima predsednika parlamenta Ivice Dačića, već do četvrtka biće usvojen dokument koji je posle Ustava najvažniji za zemlju.

Foto: Printscren/N.Pančić
Vladimir Đukanović i Siniša Mali

Raspravu o državnoj kasi začinio je lider jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je zbog cena u skupštinskom restoranu pecnuo ministra finansija, ali i koalicionog partnera.

Obraćajući se Dačiću, Marković je otvoreno rekao da ima primedbe na cene u skupštinskom restoranu.

- Te cene treba povećati isključivo za poslanike - zahtevao je lider JS.

Potom je objasnio zašto kafa mora da poskupi deset puta:

- Ne može kafa da bude sedam dinara. Nismo mi udruženje socijalnih slučajeva, ovde su plate solidne. I u penzionerskim klubovima na selu cena kafe je 70 dinara.

Marković je dodao da taj, dodatno zarađen, novac treba preusmeriti na socijalne slučajeve.

- Evo, ministar finansija Siniša Mali pije već treću kafu u parlamentu. Da je kafa bila 80 dinara, popio bi dve - poručio je Marković.

Glišić neće stadion

Samostalni poslanik Vladan Glišić rekao je da neće podržati predlog rebalansa budžeta iako u njemu ima stvari koje može podržati, a odnose se na borbu protiv koronavirusa.

Međutim, smatra da se u rebalansu provlače partijski interesi najmasovnije stranke koji se tiču zapošljavanja. Glišiću smetaju najave izgradnje koncertne dvorane i nacionalnog stadiona, ocenjujući da ima potrebnijih stvari.

Odgovorila mu je poslanica SNS Aleksandra Tomić, koja ga je najpre ispravila, rekavši da SNS nije masovna stranka, već stranka koja je dobila visok procenat podrške građana.

Šef parlamenta je objasnio da Skupština nema nikakve veze sa cenama pića i hrane u skupštinskom restoranu i da ih ona ne određuje.

- Cene određuje Uprava za zajedničke poslove republičkih organa - naveo je Dačić.

Đukanović: Dobro je samo kad napadaju Vučića

Poslanik naprednjaka Vladimir Đukanović u obraćanju pred parlamentom zatražio je da prestane hajka na porodicu Aleksandra Vučića. Govoreći o protestu opozicije, jer je "neki pevač uvredio novinarku", Đukanović je rekao:

- Svi smo javne ličnosti, kada linčuju porodicu predsednika Vučića, to je valjda normalno, kada mu sina prikažu kao kriminalca, to je sasvim normalno. A zamislite kad bismo se mi organizovali da idemo da protestujemo ispred N1 televizije, pa nama bi rekli: "Sram vas bilo, vi pritiskate nezavisne medije". Ali zato je sasvim normalno da oni dođu ispred jedne televizije i prave protest. Zastrašujuće je što mi danas imamo i podobne i nepodobne medije.

Istovremeno, Đukanović je apelovao na članove kriznog štaba:

- Zamolio bih krizni štab da prekinu sa širenjem panike. Razumem opasnost od virusa KOVID-19, neću reći da on ne postoji, jeste opasan, ali širenjem panike, kako umiremo, mi suštinski ubijamo našu ekonomiju...

Kraj mandata za Đurića, Tončeva i Jovanovićevu

Republička izborna komisija konstatovala je prestanak mandata Marku Ðuriću, Novici Tončevu i Mariji Jovanović. Na njihova mesta u skupštinskim klupama doći će prvi naredni na listama tih stranaka i koalicija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
lak

11.11.2020 07:29

Opozicija je samo dno,i treba da ih bude sramota na vemu sto rade.

Dejan

11.11.2020 07:29

Na sve su spremni i ne prezaju ni od čega

Mica

11.11.2020 07:30

Napadi vise nisu dopustljivi.Treba stati na put pretnjama.

Danijela

11.11.2020 07:32

Predsednikova deca nisu javne ličnosti, zaista je jako bezobrazno od opozicije što im ne dozvoljavaju da odrastaju kao sva druga deca kako bi oni i želeli.