VUČIĆ ODGOVORIO ZLOBNICIMA: Nisam primio hiperimuni gamaglobulin

Autor: Tanjug, Republika

Lifestyle

09.11.2020

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je danas tvrdnje bivše poslanice i aktuelne potpredsednice Narodne Stranke da je primio injekciju hiperimunog gamaglobulina koji obezbeđuje otpornost organizma na virus kovid-19.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug

On je, naime, reagovao na tvrdnje Rašković Ivić istakavši da, "iako retko odgovaram na svakodnevne napade koji bez prestanka i nesmanjenim intenzitetom traju već godinama", ovoga puta mora da reaguje.

- Odluku da odgovorim na ovu tvrdnju doneo sam pre svega zbog građana Srbije i zarad istine, jer važnije stvari od interesa našeg naroda - nema - rekao je Vučić.

Kako je kazao, od početka njegovog premijerskog, a potom i predsedničkog mandata, "trudio sam se da se nikada i ni po čemu ne razlikujem od običnog naroda".

- Većina građana Srbije, ali i mojih političkih protivnika, ne može da ospori da sam delio sve teškoće, izazove i muke našeg naroda, uključujući i ovu ozbiljnu bolest koja je teško uzdrmala ceo svet i za čijim lekom tragaju najveći svetski medicinski stručnjaci - rekao je on.

RepublikaFoto: pixabay.com

Naveo je i da je lično iskusio "isti roditeljski strah i zebnju kao i svi drugi roditelji čija su deca bila pozitivna na korona virus, pa sam i na taj način delio sudbinu naših građana".

- Ponosan sam na činjenicu da moja deca nijednog trenutka nisu imala povlašćen tretman, baš kao što ni ja nikada ne bih dozvolio da o sebi brinem više, nego o svim ljudima u našoj Srbiji - naveo je predsednik Srbije.

Kaže i da je malo reći da ne zna šta je hiperimuni gamaglobulin, kao ni čemu tačno služi.

Dakle, nikada nisam primio nikakav hiperimuni gamaglobulin, niti bilo šta drugo što bi me na bilo koji način izdvojilo od svih ostalih građana Srbije

Kaže i da je od svojih prijatelja, medicinskih stručnjaka, saznao da je" ovakva tvrdnja, blago rečeno, daleko od bilo kakve medicinske činjenice i istine".

- Štaviše, ovakva izjava bi mogla da bude čak i opasna, budući da živimo u vremenima u kojima su teorije zavere i nadrilekarstvo postali gotovo podjednako opasni, kao i sama ova bolest - navodi predsednik Srbije.

 
Dr Sanda Rašković Ivić rekla je između ostalog za današnji "Danas" da se priča u lekarskim krugovima da je Vučić dobio hiperimuni gamaglobulin, uz opasku da "ta njekcija nije za obične smrtnike".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Danijela

09.11.2020 20:44

Ovo je opozicija namerno danas plasirala u javnost kako bi se skrenula tema sa velikog uspeha Mini Šengena.

Katarina

09.11.2020 21:10

Jos jedan napad u nizu mnogih,lazima,klevetama,optuzbama opozicije na Vucica!

Ivona

09.11.2020 21:25

Bas je ruzno da se izmisljaju ovakve stvari.Pa taj covek se stalno solidarise s narodom.Nema razloga da gleda sebe--

Kole

09.11.2020 21:27

Za Raškovićku se oduvek znalo da laže samo ne znam šta joj je cilj izgleda da ima odličnog mentora a to je Marinka Tepić. Stvarno je krajnje bezobrazno ponašanje dotične osobe.