Doktorka Verica Jovanović uputila UPOZORENJE zbog povećanja broja zaraženih koronom: Situacija je preteća!

Autor: Republika

Vesti

05.11.2020

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa epidemiološkog aspekta situacija je preteća, navodi direktorka Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” doktorka Verica Jovanović.

RepublikaFoto: Tanjug/N. ANĐIĆ
Verica Jovanović

Navodi da je najveći broj novozaraženih registrovan u Beogradu, a potom u Novom Sadu, Kragujevcu, Valjevu i Kraljevu.

- U ostalim gradovima dolazi do porasta broja pozitivnih, ali u svakom slučaju je to manji broj i učestalost pozitivnih je manja nego u Beogradu - ocenjuje Jovanovićeva.

Ističe da je samo juče tokom dana hospitalizovano više od 400 osoba.

- Naš sistem zdravstvene zaštite ima veliki broj kreveta i nisu u pitanju kapaciteti za smeštaj samih pacijenata, ali u pitanju je kadar, zato što pre svega lečenje i manifestacija bolesti je takva da zahteva pre svega veliki broj medicinskih radnika, a naročito veliki broj učesnika u pružanju zdravstvene zaštite u prostorijama intezivne nege - objašnjava direktorka “Batuta”.

Apeluje na građane da se pridržavaju predviđenih mera.

- Apelujemo na celokupno stanovništvo da se fizička distanca drži među ljudima, da se izbegavaju okupljanja pre svega u kolektivima, da se ne organizuju bilo kakva slavlja na kojima će biti prisutan veći broj ljudi zato što je prenos među ljudima u suštini jedini način prenosa ove infekcije - ističe Jovanovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading