JEDNO MESTO NA TELU IZVOR OPASNIH BAKTERIJA: Uvek zaboravimo da ga operemo i zato se i razboljevamo

Autor: Objektiv.rs, Republika

Lifestyle

05.11.2020

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako se većina ljudi redovno tušira, jedno mesto redovno zaboravljaju da očiste, a to je pupak, koji je pravi rasadnik bakterija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Naime, ukoliko ste mislili da je dovoljno da ga istrljate sapunom i vodom – grešite. Ukoliko želite da ovaj deo tela zaista bude čist, biće vam potrebno malo više truda.

Jedan od dobrih načina da pupak zaista temeljno očistitite je da pre kupanja, nanesete malo maslinovog ili kokosovog ulja unutra i ostavite da stoji 10 do 15 minuta. Zatim, pamučnom vatom temeljno očistite pupak. Ulje savršeno rastvara prljavštinu, pa čišćenje postaje mnogo lakše. Posle korišćenja ulja, operate pupak sapunom i vodom.

 
Alkohol je takođe jedan od izbora, ali bi trebalo da ga izbegavate ako nosite pirsing na ovom mestu. I nakon čišćenja alkoholom, potrebno je da pupak dobro isperete vodom, a potom osušite peškirom.

So i topla voda su takođe sjajna alternativa. Mešavinu ostavite u pupku nekoliko munuta, a zatim obrišite suvom vatom.

Ono što je najbitnije od svega je da ovo redovno radite, naročito ako se znojite više ili trenirate.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading