GRČIĆEV UDAR NA MAFIJU U EPS! ĐAVOLJI ADVOKAT: ZASTUPA TUŽBE PROTIV SVOJE FIRME

Autor:

Vesti

05.11.2020

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Grčić prvi je direktor EPS koji je dirnuo u osinje gnezdo i uhvatio se ukoštac sa pojedincima koji su pod paravanom navodnog sindikalnog rada nanosili veliku štetu "Elektroprivredi Srbije". Kako saznaje Srpski telegraf od izvora dobro upućenih u zbivanja u ovom javnom preduzeću, na svetlost dana isplivale su mnogobrojne manipulacije i mahinacije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Milorad Grčić

Malverzacije u Sindikatu JP EPS bile su brojne, a glavnu ulogu ima predstavnik ovog sindikata advokat Vera Tomović. Iako je zaposlena u sektoru za upravljanje ljudskim resursima EPS, ona zastupa članove sindikata u postupcima protiv firme u kojoj prima platu. Sve to radi, mada čak i ne poseduje status ovlašćenog predstavnika sindikata. U celu priču uključena je i njena ćerka, s kojom zajedno vodi jedan od postupaka protiv EPS, dok suprug Tomovićeve i sam vodi vanparnični postupak protiv EPS. Zvuči neverovatno, međutim, sve je baš tako.

- Ćerka Vere Tomović u sporovima protiv EPS zastupa one koji su tužili firmu, odnosno zaposlene, i dobro je upoznata sa dokumentacijom koja pripada JP EPS, odakle dolazi i zaključak da Tomovićeva svoj rad u sindikatu koristi kako bi prikupila informacije o radu ovog preduzeća i na taj način ostvarila neku ličnu korist, i ona i članovi njene porodice - objašnjava naš izvor iz EPS i pojašnjava:

- Vera Tomović, dakle, pravne savete deli mimo zakona, ali i o trošku EPS. Svoje aktivnosti obavlja preko ćerkine advokatske kancelarije, a doskora je to radila upravo u stanu koji joj je iznajmljivao EPS, a protiv koga Verin suprug vodi spor upravo zbog ovog stana. Pre Milorada Grčića niko nije smeo da dirne u ovo osinje gnezdo, te se mnogi nadaju da će upravo on stati na put ovoj sindikalnoj mafiji.

Izvor iz EPS: Pravne savete deli mimo zakona, ali i o trošku naše firme, koja joj daje platu

Kako kaže naš sagovornik, ono što predstavlja poseban bezobrazluk i pokazuje zloupotrebu pozicije jeste činjenica da je Tomovićeva stan koji pripada EPS, a koji njena porodica zakupljuje iskoristila za otvaranje advokatske kancelarije u kojoj radi njena ćerka. Agencija za konsalting "Sindekspert" bila je na toj adresi registrovana osam godina, sve do kraja januara 2020. godine.

 

Raširila posao na sve strane

Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije, Sindikat novinara Srbije i Sindikat JP za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" još su neki sindikati sa kojima je Tomovićeva blisko sarađivala. Radila je i kao pravni konsultant Sindikata EMS, davala mišljenja i savetovala takozvanog sindikalnog advokata u pogledu sporova koje zaposleni EMS vode protiv svog poslodavca.

 

Na pitanja prosleđena EPS dobili smo kratak odgovor, koji je ipak potvrdio to da je krenulo raščišćavanje zloupotreba.

- Sudski postupak je u toku, te nismo u mogućnosti da komentarišemo pomenuti slučaj - bio je odgovor sektora za odnose sa javnošću JP EPS.

Muž tužio ženinu firmu

Suprug Vere Tomović vodi vanparični postupak protiv EPS, firme u kojoj radi njegova supruga. Postupak se tiče utvrđivanja prava na otkup stana u kojem je bila konsalting agencija. Navedeni stan je svojevremeno kupljen iz poslovnih sredstava JP EPS i nije bio predviđen za povlašćen otkup.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Gogi

05.11.2020 07:55

Bilo je krajnje vreme da se otkriju ovakve malverzacije.

Dare

05.11.2020 13:42

@Gogi - Znalo se za to i ranije ali se niko nije usudio da stane na put toj kriminalnoj organizaciji.

Jdjjdjs

05.11.2020 08:03

Nema popustanja, radi se na svim poljima, odgovorno i jako, mora se gledati i u svoje gnezdo i ocistiti za sobom

Llogg

05.11.2020 08:04

Opasni su strani neptijatelji, ali jos opasniji, oni domaci, koji su ti najblizi